Militaru: Banii merg la USMO, nu la sindicatele de bază

Severus Militaru, preşedintele Sindicatului Roşiuţa, susţine că nu este afectat în cazul în care Daniel Burlan, directorul general al SNLO, va urma exemplul colegului Graure şi va apela la instanţă pentru a tăia porţia de bani, sindicatelor.

Militaru susţine că banii ajung la USMO şi doar o mică parte se întoarce la sindicatele de bază, respectiv 15% pentru toate sindicatele. Mai mult atât, sindicatele de bază dau, la rândul lor, bani uniunii lui Condescu, reprezentând un procent din cotizaţiile membrilor de partid. ” Sindicatul de la Roşiuţa nu este afectat. Procentul respectiv se dădea către USMO, sau cum este la Jilţ, sindicatul acela care s-a format. Noi, sindicatele de bază, noi avem banii din cotizaţia oamenilor. Noi dăm bani la USMO. Din acea cotizaţie, o cotă parte stabilită prin statutul USMO se duce la uniune. O mică parte se întoarce la sindicatele de bază. Să zic 15-20% maxim către toate. Aceşti bani care se întorc către sindicatele de bază, constau în subvenţia pentru acele maşini pe care USMO le-a achiziţionat pentru sindicatele de bază”, a explicat Militaru.

Graure e bazat

Deputatul Militaru consideră că directorul general al Complexului Energetic Turceni, Octavian Graure, şi-a întemeiat demersul în instanţă pe ceva, altfel nu s-ar fi aruncat cu capul înainte. Militaru crede că Graure are ca suport în acţiunea sa Legea 62 a Dialogului Social. ”Dacă ne uităm în Legea 62 a Dialogului Social, eu cred că domnul Graure, când a făcut demersul şi l-a întemeiat pe ceva, iar acel ceva este Legea 62. Mai departe, vedem ce spune justiţia. Nu mă pronunţ. Pe noi, ca sindicate de bază,  nu ne afectează.” a declarat Militaru.

CONCLUZIE

Dacă sindicatele de bază nu sunt afectate, atunci, singurul care va rămâne sărac va fi Marin Condescu, banii fiind destinaţi USMO. Se înţelege de ce liderii sindicatelor mici nu au avut nicio tresărire la ameninţările cu instanţa de judecată, singurul scandalizat fiind preşedintele USMO, Marin Condescu.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: