Militaru e convins că moţiunea l-a născut pe „micul Iliescu”

Parlamentarii gorjeni au participat ieri la dezbaterea şi votarea moţiunii pe care PSD şi PNL au iniţiat-o împotriva actualului Guvern, democrat-liberalul Severus Militaru fiind convins că după demersurile de ieri am asistat la naşterea „micului Iliescu”. Referirea îl vizează evident pe „micul Titulescu”, Victor Ponta afişându-se prin capitală cu sindicaliştii care au venit să protesteze şi să ceară şi ei demisia cabinetului Boc.

Deputatul Dan Morega a fost singurul dintre parlamentarii gorjeni care a absentat ieri de la votul pe marginea moţiunii de cenzură, probleme de familie obligându-l să fie în cealaltă parte a ţării, la Timişoara, acolo unde fratele său a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Deputatul şi-a anunţat din timp absenţa, convins fiind că, ori cu votul său ori fără, moţiunea tot va pica. Cei care au fost în sală, la dezbateri, au aflat şi că, înainte de discuţiile purtate în plen, Victor Ponta a mers prin Bucureşti cot la cot cu sindicaliştii, deşi în preajma sa îi erau colegi de partid, parlamentari, mulţi dintre protestatari fiind prezentaţi în relatările mass-media ca şi membri ai partidelor de opoziţie.

Deputatul democrat-liberal Severus Militaru este convins că, după moţiunea de ieri, România a asistat la naşterea „micului Iliescu”. „Moţiunea a fost cronica unui eşec anunţat. Nici măcar ei nu credeau că are vreo şansă ca să treacă. Antonescu era cel mai sceptic atunci când vorbea despre ea, iar asta spune multe. Noi, cei de la PDL, alături de colegii din alianţa de guvernare, am fost un exemplu de unitate şi asta pentru că nu există un drum de întoarcere. Nu există alte soluţii pentru a scoate România din această criză. Am avut ocazia să vedem, în schimb, cum s-a născut ieri Micul Iliescu şi cred că ştiţi la cine mă refer. Nimeni nu a avut curajul ca timp de 20 de ani să facă reformele de care ţara are nevoie, iar acum, când ele sunt pe final şi de anul viitor vor veni şi măsurile pozitive pentru populaţie, iar interesul PSD pentru a da jos Guvernul acesta era, de a aplica ei măsurile pozitive. Mai sunt câteva legi vitale cu care reforma se va încheia şi va urma proiectul de buget, după care lucrurile vor începe să se schimbe, indiferent că Micul Iliescu şi colegii săi acceptă sau nu acest lucru”, afirmă parlamentarul.

         

Greblă critică majoritatea parlamentară

Şeful comisiei juridice din Senat, Toni Greblă, este convins însă că actualul cabinet este menţinut la putere în mod nelegitim, senatorul spunând că UNPR nu ar trebui să fie în Parlament şi, în consecinţă, nici printre actualii susţinători ai cabinetului Boc. „UNPR nu a participat la alegeri ca partid. Ei sunt o construcţie artificială, formată din trădători care susţin un Guvern ce duce ţara într-o direcţie greşită, aşa cum susţine şi marea majoritate a populaţiei”, spune răspicat Greblă.

Democrat-liberalul Cosmin Popescu declară, în schimb, că el şi colegii săi şi dacă ar fi dorit nu ar fi reuşit să voteze moţiunea pentru că aceasta nu are nici un fel de argumente în acest sens. Deputatul PDL afirmă că acesta este şi motivul pentru care nimeni din arcul puterii nu s-a dus să voteze, opoziţia nereuşind să strângă numărul de voturi necesar, număr care ar fi fost realizat tot pe bază de „trădări”. „De când am văzut textul moţiunii mi-am dat seama că aceasta va fi un eşec. Când citeşti textul şi nu regăseşti acolo nicio idee despre scoaterea ţării din criză, ci doar un pamflet la adresa Guvernului, nu ai cum să îţi dai votul pentru aşa ceva. Altfel poate ar fi convins pentru a trece”, declară Cosmin Popescu.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: