Militaru, printre angajaţii stresaţi ai CE Oltenia

Angajaţii CE Oltenia sunt stresaţi, spune Severus Miliatru, fost deputat de Gorj, inginer în cadrul companiei. Militaru crede că procesul de reorganizare al personalului TESA va mai dura până la alegerile prezidenţiale, fiind de părere că “există un interes din partea conducerii PSD pentru ca oamenii să aibă stresul locului de muncă”. Acesta a vorbit despre cum este privit procesul de reorganizare de către personalul complexului.

Reporter: Sunteţi unul dintre salariaţii TESA din cadrul CE Oltenia. Care este starea de spirit a acestei categorii de personal dat fiind faptul că oamenii sunt vizaţi de reorganizare?

Severus Militaru: Salariaţii TESA sunt stresaţi. E normal, pentru că acest proces de reorganizare de care se tot vorbeşte încă nu s-a finalizat. Oamenii care sunt vizaţi de acest proces de reorganizare, care, bineînţeles, nu au niciun fel de cunoştinţe despre ceea ce înseamnă reorganizarea sunt stresaţi. Zvonurile sunt tot acelea care se publică în ziare, că se face societate pe mentenanţă, că se face societate de pază, că cei de la TESA vor trece în producţie pe cine ştie ce posturi. Sunt oameni care poate au 20 de ani de serviciu pe anumite poziţii şi, aşa cum s-a văzut, se pune accent pe cei care sunt economişti. E mai greu să îi distribui în altă parte. Cei care sunt ingineri pot fi distribuiţi pe alte funcţii, dar la economişti e mai complicat. E lipsă totală de transparenţă în acest proces.

Rep.: Ce post mai ocupaţi în cadrul CE Oltenia?

S.M.: Momentan, sunt inginer la Cariera Roşiuţa. La un compartiment care se pare că s-a desfiinţat. Se numeşte compartimentul Urmărire Contracte. Practic, sunt unul dintre cei stresaţi. Eu vorbesc din experienţa proprie până la urmă, nu din auzite.   

Rep.: Cât credeţi că va mai dura acest proces de reorganizare?

S.M.: Eu cred că există un interes din partea conducerii PSD ca oamenii din Complexul Energetic Oltenia, în general, nu vorbesc doar despre TESA, să aibă acest stres al locului de muncă, chiar dacă declaraţiile pe care le face managerul la ora actuală sunt de liniştire a salariaţilor şi că lucrurile merg bine. Lumea vede că nu este aşa, suntem conştienţi toţi că nu se vinde energie şi că lucrurile nu sunt aşa cum ne-am dori să fie.

Rep.: În vizita făcută recent de premier la Gorj, printre altele, a spus că PSD a salvat Complexul de PDL care dorea să-l privatizeze. Cum comentaţi acest lucru?

S.M.: Nu ştiu de cine l-a salvat. Dumnealor au preluat complexul în momentul în care el s-a înfiinţat. PSD a venit la guvernare în luna aprilie 2012, când toate documentele pentru crearea acestui complex energetic erau realizate. Nu se poate vorbi de salvarea lui în condiţiile în care nici nu era creat. S-a creat într-adevăr în iunie 2012, după ce a venit PSD, dar documentele erau făcute ca să fie creat în perioada guvernării anterioare. Privatizarea este o treabă care oricum se va întâmpla. Cea ce fac ei, nu tot privatizare se cheamă? Este o fată Morgana despre care vorbim că se va întâmpla.

Rep.:  Nu vă este teamă de repercusiuni vorbind despre situaţia din cadrul CE Oltenia?

S.M.: Nu fac decât să trag un semnal de alarmă pentru ceea ce se întâmplă şi pentru lipsa asta de transparenţă. Consider că n-ar trebui să se ia măsuri pentru că nu greşesc cu nimic în ceea ce spun.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: