Minciună pe bani publici, descoperită după trei ani

Peste 3.300 de lei noi. Atât a costat văruirea unei staţii de autobuz, acum trei ani, la Alimpeşti. Consilierul local Leodina Belgher a cerut la acea vreme să i se comunice cât a costat lucrarea, iar o salariată a primăriei i-a răspuns, în scris, că 167,3 lei. Părea rezonabil, numai că, trei ani mai târziu, Belgher a intrat în posesia facturii, din care rezultă că Primăria Alimpeşti a cheltuit 3.315 lei pentru zugrăvirea unui perete.

În anul 2010 autoritățile locale din comuna Alimpești au făcut mai multe lucrări pe raza localității cu cei de la Serviciul Public. Este vorba de prestări servicii la drumuri, șanțuri, iluminatul public precum și la stația de autobuz din satul Sârbești. Factura plătită de Primăria Alimpești pentru aceste lucrări este de peste 6.200 de lei, bani plătiți în anul 2010, din care 3.315 lei pentru zugrăvirea staţiei de autobuz.

Câteva luni mai târziu, consilierul local Leonida Belgher a făcut o cerere în baza legii 544 să afle câți bani a costat reabilitarea stației de autobuz din satul Sârbești. A primit răspuns prin care i se aducea la cunoștință că Serviciul Public nu a încasat de la Consiliul Local Alimpești sume de bani, iar pentru reabilitarea stației de autobuz din satul Sârbești s-au cheltuit 167,3 de lei, pentru că lucrările sau făcut cu muncitorii de la Serviciul Public. După trei ani, consilierul local a intrat în posesia facturii emise atunci de Primăria Alimpești și a aflat că lucrările la stație au costat 3.315 de lei, nicidecum 167 de lei, așa cum a fost informat de cei care au dat răspuns la cererea în baza legii 544.

factura_alimpestiÎn aceste condiții, Leonida Belgher vrea să facă plângere penală. „Nu este posibil ca mie, ca simplu cetățean până la urmă, să mi se spună că lucrările au costat 167,30 de lei, iar în acte să fie facturate cu 3.315 lei. Este bătaie de joc. Au dat cu var de șase metri pătrați, adică o jumătate de kilogram de var a fost plătită cu 3.315 lei. Nu e posibil așa ceva. Își bat joc de oamenii din comună și de banii lor.  Eu sunt decis acum să fac plângere penală să se verifice cum s-au făcut aceste lucrări și pentru că mi s-au dat informații eronate”, a precizat Leonida Belgher.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: