MINCIUNĂ: Peste 350 de persoane, angajate mâine la Minprest

Aceasta este declaraţia făcută de directorul Sucursalei Divizia Miniere, Daniel Antonie, pe la emisiunile TV la care a participat săptămâna trecută. Acesta a declarat că pe 10 octombrie oamenii vor fi angajaţi la Minprest. În realitate, acest lucru nu se va întâmpla deoarece, pe de o parte, memorandumul privind angajările nu este valabil pentru că, până la această oră, nu a fost publicat în Monitorul Oficial, şi pe de altă parte bugetul Minprest nu a fost adoptat.

 „Înaintez, sper să fie aşa, data de 10 octombrie“, a declarat Daniel Antonie. Numai că până la angajare mai sunt lucruri de soluţionat. Cum ar fi aprobarea bugetului Minprest şi publicarea memorandumului în Monitorul Oficial.

Acum câteva zile, directorul adjunct al Minprest declara că negocierile cu Divizia Minieră pot începe şi fără aprobarea bugetului. La începutul săptămânii, conducerea Minprest a depus proiectul de buget la Ministerul Energiei, care va ajunge la Ministerul de Finanţe. „Dacă nu se aprobă bugetul, degeaba avem memorandumul. Trebuie să se aprobe şi bugetul pentru anul respectiv”, a declarat Alin Văcaru, directorul adjunct al  societăţii Minprest Rovinari, acum câteva zile. 

Directorul Minprest Rovinari, Gabriel Giorgi, nu a putut fi contactat telefonic pentru a spune care este stadiul procedurii de aprobare a bugetului.

PROMISIUNI

Despre angajarea oamenilor care au fost daţi afară de la firmele sindicale se discută deja de aproape două luni, dar nici până acum nu un loc de muncă. Pentru aprobarea memorandumului a fost nevoie de foarte multe intervenţii la Guvern şi de presiunea media, iar pentru publicarea documentului şi adoptarea bugetului probabil că este nevoie de alte articole şi alte discuţii la nivelul autorităţilor centrale. Cu articolele se rezolvă!

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: