Minciuni propagate de PSD în ultimele zile

E greu de făcut o listă cu toate intoxicările propagate de PSD de când cu OUG 13. Pentru unii minciunile lui Dragnea, Grindeanu, Olguţa, Firea şi alţii jignesc inteligenţa, dar, surprinzător, sunt mulţi oameni care le cred.

Iată câteva dintre minciuni: oamenii nu mai pot munci de teama dosarelor penale; OUG 13 a fost bună, dar am retras-o din cauza protestelor celor care nu au citit-o; ambasadorii sunt dezinformaţi; corporaţiile au scos oamenii în stradă pentru că nu vor să plătească impozite în România; Soros a plătit protestele şi aşa mai departe.

Şi totuşi, de ce sunt atâţia oameni care cred aberaţiile astea? Faptul că se uită la anumite televiziuni este un motiv, dar nu singurul. Din discuţiile cu unii susţinători ai aberaţiilor am constatat următoarele. Unii au fost nedreptăţiţi de justiţie, ştiu că procurorii acţionează selectiv şi la ordin politic. În mare măsură este adevărat, dar asta se putea repara prin adoptarea legii răspunderii magistraţilor, extrem de necesară. Nu pot fi însă reparate unele abuzuri ale procurorilor cu unul şi mai mare, al politicienilor. Dragnea practic a profitat de gunoiul din DNA, pe care parţial ni l-a arătat Ghiţă, pentru a scăpa el şi al lui de dosare făcute pe bune. Pentru că folosirea la PSD a unor salariate plătite de Protecţia Copilului nu are cum să nu fie infracţiune. Femeile alea au luat ani de zile salariu fără să treacă pe la serviciu.

Sunt şi mulţi oameni care au rămas cu ură după celebrele tăieri de salarii din regimul Băsescu-Boc. Mulţi au suferit adevărate drame atunci, nu şi-au mai putut plăti ratele, iar apoi au aflat de la televizor de sutele de milioane de euro furate numai prin ANRP. Cumva, oamenii îl asimilează pe Iohannis cu acele nedreptăţi, deşi Băsescu este acum cu arme şi bagaje în tabăra Dragnea – Tăriceanu, având şi el penalii lui de albit.

Dincolo de asta însă, este toleranţa unei părţi din populaţie faţă de hoţi. Ce dacă au furat, că ne-au mărit şi nouă salariul cu 100 de lei. Oamenii nu pot înţelege că mărirea putea fi de 300 de lei dacă nu se fura atât. Guvernarea PSD-ALDE este ajutată şi de opoziţia încă slabă, mulţi liberali fiind în culise complicii lui Dragnea, iar cei de la USR având priză la românii care deja au înţeles despre ce este vorba.

Vizualizări: 993

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: