Cătuşe pentru o parte din contrabandiştii de ţigări sârbeşti!

Judecătoria Motru a admis propunerea parchetului local privind arestarea preventivă a unor persoane acuzate de contrabandă cu ţigarete. Este vorba de Stănescu Valentin, Ticuş Ion, Moruz Claudiu şi Matei Mariana, arestaţi preventiv pe o perioadă de 30 zile începând cu data de 07.11.2015 şi până la data de 6.12.2015, inclusiv. Inculpaţii Matei Ion, Drugă Dănuţ şi Codreanu Marian au fost arestați la domiciliile lor din Tg Jiu și Rovinari.

Alți inculpați vor fi cercetați sub control judiciar: Cergan Darius, Stoica Iulian Alin, Vucescu Basarabă Ionel, Enache Ioana, Buzurin Viorel, Ticuş Ion, Moruz Claudiu şi Tismănaru Victor, cel din urmă fiind polițist. 

„Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în perioada mai - octombrie a.c., persoanele în cauză ar fi deţinut şi comercializat, pe raza judeţelor Gorj, Mehedinţi şi Timiş, importante cantităţi de ţigarete,  provenite din contrabandă. Prejudiciul preliminar, creat prin această activitate infracţională, este de aproximativ 1.500.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Gorj. 

Persoanele din dosar au fost reţinute pentru 24 de ore în urma unor percheziții făcute la 26 de adrese din Gorj, Mehedinți și Timiș și în urma cărora anchetatorii au confiscat 300.000 de țigarete, precum și diverse sume de bani și documente utile cercetărilor.

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: