Minerii apelează la avocaţi înainte să fie daţi afară

Sute de angajaţi din minerit şi energie stau cu frica-n sân că vor rămâne pe drumuri, după ce au fost anunţate noi valuri de disponibilizări. Peste 100 de angajaţi de la carierele din Motru, ce aparţin de SNLO, au apelat deja la  sfatul avocaţilor organizaţiei nonguvernamentale Eurojobs. Oamenii sunt disperaţi că vor fi daţi afară şi nu-şi vor mai putea întreţine familiile.

Până acum, peste 200 de angajaţi ai CE Rovinari şi Turceni, dar şi de la SNLO au apelat la ajutorul asociaţiei Eurojobs. Un nou val de angajaţi apelează la serviciile avocaţilor şi la consilierea organizaţiei non guvernamentale. „Avem un număr de aproximativ 100 de oameni, nou-veniţi la noi, care ne cer sfatul şi ne întreabă ce se va întâmpla cu ei dacă vor fi daţi afară. Oamenii sunt speriaţi, unii chiar mi-au spus, domnule plecăm şi cu plăţi compensatorii, dar nu ne mai dau nici banii ăia. Am vorbit cu ei, acum să vedem ce putem face pentru aceştia”, susţine Ion Răuţ, preşedinte Eurojobs. Sâmbătă membrii asociaţiei se vor întâlni cu cei 100 de angajaţi şi vor hotărî ce se poate face pentru ei.

CONCEDIERI

Modificarea ordonanţei 116, prin publicarea Legii 36, aduce noi disponibilizări în minerit şi energie. Conducerea Complexului Turceni a anunţat deja 200 de disponibilizări, 100 la Rovinari şi 400 la SNLO.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: