Minerii de la Cariera Lupoaia refuză să dea bani pentru sinistraţi

Peste 6000 de mineri din SNLO au contribuit cu 7% din salariu pentru ajutorarea sinistraţilor din Moldova! O parte din ei au însă suspiciuni cu privire la modul în care vor fi cheltuiţi aceşti bani, printre mineri existând zvonuri că vor ajunge în altă parte şi nu la Fondul Solidaritatea. Situaţia este întâlnită la Cariera Lupoaia, unde numai 10% din salariaţi au contribuit cu bani.

Aceste fonduri sunt strânse după ce ministrul Adriean Videanu a cerut ca toate companiile mari să strângă bani pentru Fondul Solidaritatea, care vor ajunge la sinsitraţi. De la toate companiile subordonate Ministerului Economiei, Adriean Videanu a declarat că ar trebui să strângă  10 milioane de euro.

SNLO a strâns 250 de mii de euro

Minerii din cadrul SNLO  au donat până acum 250.000 de euro, bani strânşi de la peste 6000 de angajaţi. Banii au fost donaţi în urma unui protocol încheiat între administraţie şi sindicate. “Am căzut de acord împreună cu sindicatele să dăm un ajutor sinistraţilor în urma inundaţiilor din Moldova. S-a stabilit un cuantum de 7% din salariul de bază al fiecărui salariat, s-a făcut un model de acord, fiecare salariat în aceste condiţii trebuind să îşi dea consimţământul“, a declarat directorul general al SNLO, Daniel Burlan.

Burlan, uimit că minerii de la Lupoaia nu au donat bani

Din cei peste 8000 de mineri, au donat o parte din salariu către sinistraţi 6000. Cei mai mulţi dintre cei care au refuzat să doneze sunt de la cariera Lupoaia. Daniel Burlan este convins că acest lucru se întâmplă deoarece cineva le-a spus că banii vor fi cheltuiţi în alte scopuri. “Printre salariaţi există zvonuri că aceşti bani ar ajunge în altă parte. Nu au cum, banii vor fi depuşi într-un cont separat, ce va fi gestionat de Ministerul Economiei“, a declarat, Daniel Burlan.

De la Cariera Lupoaia numai 10% din angajaţi au donat bani. “Sunt şi salariaţi care nu şi-au dat acordul, din păcate, spre surprinderea mea cei mai mulţi sunt cei de la Cariera Lupoaia. Culmea e că eu cunosc foarte bine oamenii de aici, probabil cineva le spune acele zvonuri că banii se duc în altă parte“, a mai declarat Daniel Burlan.

Liderul de sindicat Constantin Ureche spune că oamenii au preferat să îşi păstreze banii pentru familii. “Oamenii vin la muncă pentru a câştiga bani, poate au rate la bancă sau copii pe care trebuie să îi întreţină, altceva nu ştiu. Eu am donat bani pentru că aşa am simţit“, a declarat liderul de sindicat Constantin Ureche.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: