Minerii de la Peşteana au făcut setea. CEO le-a dat apă expirată!

Administraţia CE Oltenia îşi bate joc de salariaţii din cariere care lucrează în această perioadă la temperaturi foarte ridicate. La cariera Peşteana o parte din salariaţi nu a primit marţi cantitatea de apă ce trebuie asigurată obligatoriu de companie prin Contractul Colectiv de Muncă (CCM), iar personalul de la schimbul II a primit apă, dar era expirată. Cei din administraţie spun că vor lua măsuri dacă este vorba de o greşeală a personalului responsabil cu asigurarea apei în cariere.

Liderii de sindicat, cu precădere cei din Federaţia Naţională Mine Energie (FNME), au ridicat problema asigurării necesarului de apă zilnic pentru salariaţi, mai ales acum când temperaturile înroşesc termometrele. Numai că nici acel 1 litru de apă pe zi care trebuie asigurat de companie nu ajunge la mineri, sindicaliştii spunând că de cele mai multe ori raţia care revine fiecărui salariat este de 300ml pe zi. Minerii de la Peşteana au făcut ieri setea, asta pentru că la primul schimb apă nu s-a acordat deloc, iar la cel de-al doilea apa a fost distribuită, deşi trecuse termenul de garanţie. „La schimbul I nu au dat apă, cu toate că la nivelul solului după ora 13 au fost peste 38 de grade, pentru că nu se ia temperatura din biroul lui Ciurel. La schimbul II le-au dat apă, dar apa este expirată. Era expirată din 30 iunie. Oamenii îi înjurară şi plecară în carieră. Mai nou, le-au luat şi aparatele de apă de pe utilaje”, a declarat Dumitru Pârvulescu, liderul sindical pe zona Peşteana şi vicepreşedinte al FNME.

Şefii din CE Oltenia spun că nu cred că minerii de la Peşteana au primit apă expirată, însă au precizat că vor lua măsuri în situaţia în care cele reclamate de liderii sindicali se vor adeveri. „Nu ştiu, nu pot să confirm, nu pot să infirm. Nu cred acest lucru, dar dacă se va confirma sigur se vor lua măsuri. Aici nu se discută. Sigur se vor lua măsuri administrative împotriva persoanelor vinovate de această situaţie”, a spus Ion Ruşeţ, şeful Departamentului Relaţii cu Comunitatea din cadrul CE Oltenia.

Problema legată de asigurarea apei potabile pentru salariaţi va fi discutată de administraţie şi sindicate la şedinţa comisiei mixte ce va avea loc vineri, 10 iulie, atunci când se va discuta şi despre cota de cărbune şi despre echipamentele de protecţie. 

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: