Minerii de la SM Prigoria dau CE Craiova în judecată

14 angajaţi ai Complexului Energetic Craiova, care lucrau la sucursala minieră Prigoria, au acţionat unitatea în instanţă, după ce au fost trimişi acasă în concediu de aşteptare. „În total, la Prigoria sunt 28 de persoane care nu au mai fost primite la serviciu fiind trimise acasă în concediu de aşteptare. Acest concediu nu este reglementat de lege, iar oamenii ştiu acest lucru. 14 dintre ei au venit la mine, iar eu am depus deja acţiunile în instanţă pentru toţi 14. Este ilegal ceea ce a făcut complexul Energetic Craiova, deoarece nu există cadrul legislativ de aplicare a acestuia”,  susţine avocatul Gheorghe Pecingină.

Deşi Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a considerat concediul de aşteptare ilegal, motiv pentru care nu a permis complexurilor şi SNLO-ului aplicarea acestuia, ITM Dolj a considerat această formă de restructurare legală. „Eu nu ştiu cine a considerat că nu este un cadru legal pentru concediu de aşteptare. Noi am semnat un act adiţional aici în judeţul Dolj, nu am avut niciun fel de problemă în a fi recunoscut acest act adiţional şi pe cale de consecinţă, odată cu înregistrarea actului adiţional la Contractul Colectiv de Muncă am aplicat concediul de aşteptare. ITM Dolj a aprobat concediul de aşteptare fără niciun fel de problemă pentru că niciunde nu s-a regăsit nicio lege care să interzică acest lucru şi principiul tuturor legilor din România sunt ce nu interzice legea este legal”, susţine Constantin Bălăşoiu, director CE Craiova.

În urmă cu aproximativ două săptămâni aceeaşi măsură a luat-o şi Complexul Energetic Turceni, când a trimis acasă în concediu de aşteptare peste 100 de angajaţi. la câteva zile Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a trimis adresă conducerii complexului, care a fost nevoită să recheme oamenii la serviciu, pe motiv că acel concediu de aşteptare este nelegal.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: