Minerii, în şomaj tehnic de la sfârşitul lunii martie

Cei este 8.000 de angajaţi ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) vor intra în şomaj tehnic la sfârşitul lunii martie, pentru două săptămâni, din cauza cererii scăzute de cărbune din ultima perioadă. Afirmaţia a fost făcută de directorul SNLO, Daniel Burlan, care a adăugat că minerii vor fi plătiţi 75 de procente din salariu şi în perioada Paştelui.

Angajaţii vor sta acasă în în perioada 29 martie - 11 aprilie, minerii vor sta acasă, conducerea SNLO sperând astfel să reducă cheltuielile cu peste 200.000 de lei.

"În prezent, livrările de cărbune ale societăţii sunt scăzute, cererea fiind mică faţă de alte perioade. În luna februarie, avem o livrare de un milion de tone, faţă de 1,35 milioane de tone de cărbune cât ar trebui. De aceea, vom lua măsura intrării în şomaj tehnic, am discutat măsura cu sindicatele şi au fost de acord. Se mai fac şi economii astfel”, a declarat Daniel Burlan, directorul SNLO. Burlan a mai spus că minerii vor sta acasă şi de Paşte, când, de obicei, îşi luau zile libere. Angajaţii SNLO au mai stat acasă şi în perioada 24 decembrie 2009 - 11 ianuarie 2010, motivul fiind tot cererea scăzută de cărbune.

Disponibilizări şi anul acesta

În acest an, este prevăzută disponibilizarea a 300 de angajaţi de la SNLO. Compania a înregistrat anul trecut pierderi de 50 de milioane de lei, iar producţia de lignit a SNLO a scăzut cu 20%, la 14,44 milioane tone. "Pierderile din 2009 s-au ridicat la 50 milioane lei, din cauza penalităţilor pentru plata cu întârziere a obligaţiilor la bugetul consolidat, în creştere faţă de pierderile de 25 milioane lei din 2008, care s-au datorat scăderii activităţii de producţie. În plus, avem de încasat 370 milioane lei de la termocentrale. Au fost totodată disponibilizaţi 472 salariaţi, pentru care s-au acordat salarii compensatorii, iar producţia a scăzut ca urmare a reducerii cererii", a declarat directorul general al societăţii, Daniel Burlan.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: