Minerii păcăliţi cu 29.000 de lei dau SNLO în judecată

Peste o sută de mineri de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia intenţionează să dea compania în judecată deoarece se consideră păcăliţi. Ei au plecat la 1 martie cu plăţi compensatorii de 29.000 de lei, iar în două săptămâni a apărut în Monitorul Oficial prelungirea ordonanţei 116, care îi avantajează mai mult pe mineri, le oferă şi plăţi compensatorii şi venituri de completare.

Vasile Crăiniceanu, fost angajat la mina Lupoaia timp ce zeci de ani, crede că a fost păcălit de conducerea SNLO, care a scos din mânecă ordonanţa exact după ce depuseseră cerere pentru plăţi compensatorii. „Am aşteptat după concediul de aşteptare, mai aveam un an si ceva până la pensionare anticipată. Au spus că nu se mai adoptă şi ne-au făcut să plecăm acasă cu 290 de milioane“, spune omul. „Cred că suntem 300 de persoane. Am fost la un avocat. A zis să facem întâi pentru 100 de persoane“, mai spune omul. Acesta crede că instanţa le va da dreptate pentru că minerii au fost în preaviz până pe 14 martie, iar ordonanţa a fost publicată în Monitor pe 14 aprilie. „Ştiu că putem contesta până în 30 de zile lucrătoare“, mai spune minerul.

Avocatul la care ei au apelat, Gheorghe Pecingină, crede că este prea târziu. „Au venit 100 de oameni, 30 din Severin şi 70 din Gorj să conteste decizia de concediere pentru că s-a publicat în Monitorul Oficial Ordonanţa nr.36, fosta 116. Încă nu am demarat acţiunile în instanţă pentru că trebuie să analizez cererile lor. Este însă cam târziu”, a spus Pecingină.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: