Minerul Motru prinde contur şi începe antrenamentele

Echipa de fotbal seniori a clubului Minerul Motru începe să prindă contur după cele două selecţii realizate de conducerea clubului. La fiecare dintre acestea s-au prezentat zeci de tineri care au luat parte la jocuri de selecţie pe stadionul din Motru, cei aleşi urmând să înceapă pregătirea în cursul lunii iulie.

Spre deosebire de Târgu Jiu, unde echipa oraşului este complet neglijată de autorităţile locale, la Motru primăria se implică pentru susţinerea echipei.

Primarul municipiului Motru, Cosmin Morega, a fost cel care a promis şi a avut iniţiativa formării unei echipe de seniori care să fie continuatoarea echipei de tradiţie a oraşului, Minerul Motru, desfiinţată în 2016.

Până acum au avut loc două meciuri de selecţie, atât pentru echipa de seniori dar şi cea de juniori care vor activa la nivelul Ligii 4. „În 2016, în luna iulie, a fost desfiinţată echipa de fotbal din Motru şi de atunci Minerul Motru nu a mai avut o echipă de seniori. Avem doar grupele de juniori, la activează în jur de 150 de copii. Am pornit de pe la 80-90 şi an ajuns la peste 150 de juniori. Este un lucru bun şi frumos că putem realiza acest lucru la Motru”, a spus primarul Cosmin Morega care a ajutat clubul pentru a creşte și numărul juniorilor, alocând minim 30.000 de lei pe lună pentru activitatea acestora: „Vreau să mulţumesc şi firmelor, persoane juridice care au ţinut să fie alături de noi, să fie asociaţii clubului. De opt luni de zile Primăria Motru a fost singura care a susţinut financiar acest club şi în fiecare lună sunt necesari minim 30.000 de lei pentru susţinerea financiară a clubului şi nu este uşor şi nici simplu. Dar vom face în continuare eforturile pentru a susţine echipa şi pentru a respecta promisiunea făcută cetăţenilor”.

După selecţia de jucători, responsabilii clubului vor stabili un program săptămânal de antrenamente, cu 2-3 şedinţe de pregătire pe săptămână.

Echipa din Motru a fost fondată în 1962 dar a fost desființată în 2016, după peste 50 de ani de activitate la nivel de Liga4, Liga 3 şi Liga 2, numai în eşalonul doi având 15 sezoane jucate.

Vizualizări: 2,531

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: