Pustai: Suntem o echipă naivă

Pustai s-a declarat mulţumit cu punctul obţinut la Ploieşti, în timp ce Contra era supărat pe Grozav care a ratat de la punctul cu var şi nu a adus victoria echipei sale.

După ce în sezonul trecut duelul Pustai-Contra fusese tranşat de tehnicianul mai tânăr (3-1 pentru Petrolul la Tg-Jiu), acum s-a terminat la egalitate. Un punct câştigat de panduri care au dominaţi de Petrolul în bună parte din meci.

Pustai e mulţumit

La finalul meciului de la Ploieşti, Pustai era mulţumit de punctul obţinut de echipa sa, dar dezamăgit de lejeritatea prin care Pandurii a luat gol de la Dore în minutul 84. Totul a pornit atunci de la o pasă neglijentă a lui Paraskevas care a fost interceptată iar mingea a ajuns apoi la Dore. „Nu suntem echipe turate bine, de nota 8 ambele, dar a fost un meci frumos. Două echipe cu un joc spectaculos, obişnuite să atace să marcheze. Din păcate nu am reuşit să păstrăm acel 1-0, suntem o echipă încă naivă şi încercăm şi în aglomeraţie să ieşim în zonă centrală cu pas de 5 metri. Va trebui să ne dezvăţăm de anumite lucruri. Mai avem multe, ratăm, execuţii la pasa finală, în apărare riscăm inutil. Am avut 1-0 şi în minutul 84 am riscat inutil. Sunt de acord să driblezi, să iei o acţiune, driblingul nu s-a exclus din fotbal, dar trebuie să ai responsabilitatea zonei în care te afli. O să ne mai lovim de aceste greşeli. Din înfrângeri învăţăm”, a comentat Pustai.

„Jocul a avut ritm chiar şi pe o căldură mare. Nu s-a făcut rabat de la efort, s-a jucat la victorie. Va trebui să ne refacem până joi. Să sperăm că vom ajunge cu o echipă în grupele Champions League şi cu două în Europa League.”               Cristi Pustai, antrenor Pandurii

2 – egalul cu Petrolul a fost al doilea pentru Pustai în 15 meciuri de Liga 1 la Pandurii (precedentul a fost 1-1 cu Astra în ultima etapă din sezonul trecut)

Se plânge de lotul subţire numeric

Până în minutul 90 Pustai a făcut doar o singură schimbare. L-a scos pe Eric şi l-a introdus pe Sipo Bohale, mutare ce s-a dovedit inspirată, spaniolul marcând chiar la debut. Antrenorul s-a plâns după meci de subţirimea lotului care trebuie să atace două fronturi în acest start de sezon. „Numeric suntem mai puţini ca anul trecut. Sunt 20 de jucători, aş fi vrut 24. Predescu e accidentat, deci suntem 19. Aceştia vor duce lupta pe cele două fronturi. E bine că după etapa a 6-a se întrerupe campionatul, dar până atunci jucăm multe meciuri în deplasare. Facem deplasări doar cu autocarul”, spune Pustai, care crede că Pandurii e obligată să-şi respecte totuşi statutul de vicecampioană. „Trebuie să onorăm locul 2 din campionatul trecut, undeva ne apasă dar ne şi obligă. Vom fi mai respectaţi prin ceea ce facem. Meci de meci trebuie să acumulăm punct sau puncte. Avem 4 puncte în clasament, nu am pierdut. E greu, încep meciuri puternice”.

Contra: „Meritam victoria”

Antrenorul Petrolului, Cosmin Contra nu e mulţumit cu punctul obţinut cu Pandurii. „Un meci foarte bun făcut de noi din toate punctele de vedere. Mi-a fost frică de acest meci prin prisma oboselii acumulate în deplasarea din Feroe. Am fost motivaţi, suntem pe un drum bun şi tratăm fiecare meci cu responsabilitate. Meritam victoria, am pierdut două puncte”, crede „Guriţă”, antrenor care nu s-a ferit să-l critice pe Gicu Grozav pentru penalty-ul irosit în minutul 90. „Supărat sunt. A fost o decizie proastă luată de un jucător tânăr. El îşi dă seama că a greşit şi sigur nu va mai greşi altă dată.” Grozav a fost aspru criticat şi de şeful LPF, Mitică Dragomir. „Eu l-aş bate rău de tot pe Grozav pentru ceea ce a făcut. El crede că e Mutu? Trebuia luat de ciuf, un jucător şi-a bătut joc de munca unei echipe”, a spus Dragomir.

„Pandurii este una din cele mai bune echipe din România, am avut puterea să revenim în faţa acestei echipe. Trebuie să ne recuperăm. Vitesse nu este sub Pandurii.”                     Cosmin Contra, antrenor Petrolul

Pandurii are un mic avantaj cu Hapoel

Pandurii nu s-au mai întors la Tg-Jiu după meciul de la Ploieşti. Au mers spre Mediaş iar de acolo îşi vor continua drumul spre Cluj pentru meciul de mâine seară din Europa League cu Hapoel Tel Aviv. Trupa lui Pustai are programat antrenamentul oficial pe „Cluj Arena” în această seară, la fel ca israelienii care au sosit în Ardeal încă de luni. Pandurii au un mic avantaj înaintea primului duel cu echipa care a terminat sezonul trecut pe locul 3 în Israel. Cu meciul de la Ploieşti, Nistor şi compania au ajuns la 4 partide oficiale în noul sezon. Israelienii nu au decât două, dubla cu Beroe Stara Zagora din Europa League. Campionatul în Ţara Sfântă începe abia pe 24 august aşa că Hapoel nu e intrată total în febra meciurilor oficiale. Cele două rezultate cu bulgarii de la Beroe, 4-1 în deplasare şi 2-2 acasă, sugerează o calificare lejeră a celor din Tel Aviv. Cifrele statistice ne spun însă că Hapoel a marcat de 6 ori din 7 şuturi pe poartă, o performanţă extrem de eficientă! Beroe a tras în schimb de 11 ori pe poartă, dar nu a reuşit decât 3 goluri. Israelienii sunt tari, dar nu de nebătut. Cu un pic de curaj şi multă determinare, gorjenii pot obţine la Cluj un rezultat care să-i pună în pole-position pentru calificarea în play-off.

11 – august este data la care Pandurii a fost programată să joace în deplasarea de la Piatra Neamţ. Meciul cade duminică (ora 17:00 în direct pe Digi Sport) şi vine la 3 zile după returul de la Tel Aviv cu Hapoel

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: