Ministerul Agriculturii spune că la Gorj carnea de pasăre este ieftină

Preţurile alimentelor ar putea să fie menţinute relativ constante în următoarea perioadă, potrivit producătorilor. Potrivit unei analize, Gorjul se situează printre judeţele unde preţurile la carne sunt accesibile.


Cele mai mici preţuri la ouă se găsesc în pieţele din judeţele Arad, Timiş şi Vaslui, iar cel mai ieftin lapte poate fi cumpărat din târgurile din judeţele Argeş, Suceava şi Caraş Severin, conform celor mai recente date ale Ministerului Agriculturii. Cele mai accesibile preţuri la carne de pasăre sunt în pieţele din Gorj, Teleorman şi Prahova.
Datele de la Ministerul Agriculturii privind preţurile principalelor produse agricole şi alimentare din pieţe şi târguri arată că cei mai ieftini cartofi pot fi cumpăraţi în Harghita (1,5-2,5 lei pe kg), Sibiu (2-2,5 lei pe kg) şi Olt (2-3 lei pe kg).
În Bucureşti, cartofii noi costă în pieţe 2-2,5 lei pe kg. Ministrul Agriculturii spunea recent că este normal ca preţul cartofilor noi să fie de zece ori mai mare pentru că "cetăţeanul a suflat peste ei". În primele patru luni ale acestui an preţul mediu al cartofilor a crescut cu peste 30%, după ce anul trecut s-a majorat cu 45%, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

PREŢURI

"Analizând ultimele evoluţii ale preţurilor, se poate aprecia că, cel puţin pentru unele produse agroalimentare, ritmul de creştere a preţurilor cu amănuntul este nejustificat şi este rezultatul acţiunii unor factori speculativi în piaţă şi nu a unei diminuări a ofertei faţă de nivelul cererii", arată oficialii Ministerului Agriculturii.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: