Ministerul Sănătăţii are o altă listă. Autorităţile sunt pe jar

O nouă listă a Ministerului Sănătăţii ce cuprinde şi spitalele din Gorj a pus încă o dată pe jar autorităţile locale, dar şi managerii spitalelor. După ce autorităţile locale şi judeţene au încercat din răsputeri să salveze spitalul din Bumbeşti Jiu, soarta acestuia fiind şi la ora actuală nehotărâtă, ministerul sănătăţii ameninţă din nou spitalele cu o nouă listă de comasări. Primele zvonuri care au apărut deja şi care au fost confirmate de liderul Sanitas Valentin Popa fac referire la o comasare a Spitalului Orăşenesc Turceni cu Spitalul din Rovinari.

Zvonurile potrivit cărora spitalul din Turceni va fi comasat cu spitalul din Rovinari circulă în rândul cadrelor medicale şi nu numai. Nici liderul Sanitas din Gorj, Valentin Popa, nu e străin de situaţie. „Au apărut ceva zvonuri, repet însă doar la nivel de zvon, cum că ar fi o nouă listă care prevede comasarea altor unităţi medicale din Gorj. Se pare că în afară de propunerile vechi de comasare au apărut unităţi noi care ar putea fi comasate. Pe vechea listă apărea o singură unitate propusă spre comasare şi se pare că nici ea nu a scăpat definitiv”, a declarat Valentin Popa, liderul Sanitas. Aşadar, spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa nu a scăpat încă de ameninţarea comasării cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Spitalul care rămâne de neatins din Gorj este spitalul orăşenesc Novaci, care potrivit liderului Sanitas, are un mare avantaj că este foarte aproape de staţiunea montană Rânca.

Managerul unităţii din Turceni recunoaşte însă că s-a pus problema ca secţia de psihiatrie să treacă în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă, însă a fost doar o discuţie. „Nu ştiu nimic de comasarea cu spitalul din Rovinari şi nici nu cred că ar fi posibil. Dacă era să fie aşa se tranşa de la bun început de când s-a stabilit cu Sadu. Au fost unele discuţii la început ca secţia de psihiatrie să fie preluată de Spitalul Judeţean, dar nu s-a concretizat nimic”, a declarat Mihaela Ceană, managerul spitalului din Turceni. Cert este că potrivit lui Valentin Popa, pe lista neagră ar fi alte 100 de spitale din ţară propuse spre comasare.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: