Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, deschide lista PNL în Dolj

Ministrul Apărării Nicolae Ciucă s-a înscris în PNL și va fi pe locul 1 pe lista candidaților la Senat din județul Dolj. În prezent ministru, Ciucă a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (cunoscut și drept Scorpionii Roșii) pe care l-a condus în Afganistan și apoi în Irak.

"Am luat decizia, împreună cu premierul Ludovic Orban, să devin membru al Partidului Naţional Liberal şi să candidez pe listele partidului la filiala Dolj. A fost o chestiune pe care am acceptat-o ţinând cont de faptul că s-a vehiculat foarte mult că este nevoie de oameni care şi-au desfăşurat activitatea şi în alte domenii, profesionişti, am înţeles acest lucru şi am luat această decizie. Este una personală şi asumată. Am considerat că este fair-play şi faţă de statutul meu de fost militar, am aşteptat un an, a trecut un an şi este un pas important. Vă daţi seama că nu ne transformăm acum, este o chestiune de a mă adapta. Nu am făcut politică, nu ştiu foarte multe lucruri despre ceea ce înseamnă să faci politică cu adevărat, în schimb sunt în măsură să fac lucruri aşa cum am făcut în cariera mea de militar", a declarat, duminică, Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă s-a născut pe 7 februarie 1967 în localitatea Plenița, județul Dolj. A terminat Liceul Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, în 1985 și apoi a absolvit Școala Militară de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu” de la Sibiu, în 1988. A fost comandant de pluton de lansare, apoi comandant de pluton de cercetare și instrucție, pentru ca în 1993 să ajungă ofițer de stat major în biroul operații.

Ciucă a participat la misiuni pe cele mai importante fronturi de operațiuni din afara țării și la numeroase exerciții militare: în Bosnia și Herțegovina, Afganistan și Irak.

În anul 2003 a obținut titlul de doctor în științe militare, iar pe 25 octombrie 2010 a fost înaintat la gradul de general de brigadă.

De-a lungul carierei, Nicolae Ciucă a fost distins cu Ordinul National „Pentru Merit”, în Grad de Ofițer, Ordinul Național „Pentru Merit” în Grad de Cavaler, Semnul Onorific în Serviciul Patriei, XV, XX, Medalia ONU pentru misiunea UNAVEM III, Emblema de Onoare a Armatei României și Emblema de Onoare a Statului Major al Forțelor Terestre.

Vizualizări: 824

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: