Ministrul Ariton, vizită la Târgu Jiu în zi de (ne)grevă

Pentru prima dată de la preluarea mandatului de la predecesorul său Adriean Videanu, ministrul economiei, Ion Ariton, este aşteptat azi la prânz la Târgu Jiu, la o întâlnire cu administraţia şi sindicatele din minerit şi energie.

Vizita lui Ariton la Târgu Jiu a fost stabilită în urma discuţiilor purtate vineri la Ministerul Economiei. La discuţiile din capitală au fost prezenţi şi Constantin Bălăşoiu şi Daniel Burlan, respectiv, şeful Complexului Energetic Craiova şi directorul general al Societăţii Naţionale a Lignitului, ambii fiind mandataţi să se ocupe de înfiinţarea viitoarei companii Electra. Condescu declară că reprezentanţii administraţiei au prezentat, în scris, propunerile în baza cărora ar urma să fie efectuate reduceri de personal de circa 4300 de angajaţi în următorii doi ani la nivelul unităţilor miniere şi energetice din Oltenia, lucru cu care sindicatele nu sunt de acord.

Preşedintele FNME menţionează că sindicatele pe care le reprezintă au prezentat şi ele, în scris, alternative de reducere a cheltuielilor companiilor miniere şi energetice fără să fie făcute reduceri de personal. Nu se ştie ce măsuri a propus Condescu, dar anterior acesta propunea ca salariaţii care au stagiul de cotizare complet, dar nu au vârsta pentru a se pensiona să rămână acasă pentru o perioadă de până la cinci ani în şomaj tehnic, urmând ca ulterior să iese la pensie în condiţii normale.

Liderul sindical afirmă că, la întâlnirea de vineri, ministrul Ariton nu a agreat varianta reducerilor de personal, optând pentru aceasta doar ca ultimă soluţie pentru reducerea cheltuielilor, mai ales că în momentul de faţă nu mai există un act normativ care să permită plata de sume compensatorii celor care ar urma să îşi piardă locurile de muncă.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: