Minprest a părăsit topul datornicilor

Uzina Mecanica Sadu continuă să fie cel mai mare datornic la bugetul de stat la nivelul judeţului Gorj. Datoria pe care o înregistrează se ridică la peste 86 de milioane de lei. Aceasta este urmată, cu sume mai mici ce e drept, de către Societatea Rostramo S.A. şi Uzina de Alimentare şi Termoficare a Apei Motru. Minprest SA este cea care a scăpat de primele locuri ale datornicilor plătind o mare parte din sumă după reducerea cheltuielilor.

Până în prezent societăţile din judeţul Gorj au reuşit să acumuleze o datorie de peste 100 de milioane de lei la bugetul de stat. Într-un top al celor mai mari datornici, cea mai veche şi mai mare datorie este cea a Uzinei Mecanice Sadu, care se află pe locul I, locul doi este ocupat de către S.C. Rostramo SA, iar locul trei este ocupat de UATA. Motru. „În luna mai a acestui an Uzina Mecanică Sadu a înregistrat o datorie către bugetul de stat de 82 de milioane de lei, iar în prezent aceasta a ajuns la 86 de milioane. Rostramo S.A. datorează 6 milioane şi UATA Motru, 4,7 milioane”, a precizat Gheorghe Paraschivu, director Direcţia de Finanţe Publice Gorj.

Dacă în urmă cu trei luni locul doi în topul datornicilor era ocupat de către Societatea Minprest S.A din Rovinari, o parte din datorii au fost achitate, acum având o datorie de 2,7 milioane. „Am reuşit să ne achităm de o parte din datorii prin insistenţe la beneficiari pentru a achita sumele restante, prin diminuarea drastică a cheltuielilor şi a salariilor şi prin disponibilizările de personal. Sunt premize ca în perioada următoare să achităm datoriile în integralitate”, a spus Elena Vintilescu, director S.C. Minprest Serv S.A.

Societăţile comerciale care nu îşi achită datoriile către bugetul de stat  sunt supuse procedurilor de executare silită, poprirea conturilor, confiscarea bunurilor şi valorificarea acestora.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: