Minprest are de recuperat sume uriaşe de la CET Govora

Societatea Minprest Serv Rovinari, la care acționar majoritar este CE Oltenia, are de recuperat de la CET Govora peste un milion de lei. Această sumă reprezintă contravaloarea serviciilor prestate de societatea gorjeană în ultimele trei luni pentru CET Govora, până a încheierea colaborării cu unitatea vâlceană.

Centrala Electrică de Termoficare, CET Govora, a renunțat începând cu luna octombrie la serviciile Minprest Serv Rovinari asta după ce și-a înființat propria firmă de prestări servicii. Aproape toți cei 180 de salariați ai prestatorului de la Rovinari au fost preluați de această firmă. Relațiile contractuale între cele două societăți s-au încheiat dar nu și socotelile. Unitatea vâlceană mai are de plătit către Minprest Serv Rovinari circa 1,2 milioane lei, sumă ce reprezintă serviciile prestate din luna iulie până la finalul lunii septembrie, când s-a încheiat colaborarea între cele două unități. "Nu mai avem contract cu CET Govora, acum ne luptăm să scoatem banii de la ei. Aveam de recuperat 1,2 milioane, am reușit să le scoatem 200 mii vineri și sper ca săptămâna aceasta să mai scoatem 200 mii lei, astfel încât până la sfârșitul anului să terminăm. Pentru suma de 400 mii lei au depășit data scadenței, pentru restul de 800 mii lei intră după 60 de zile. Plata se face la 60 de zile după facturare, așa este trecut în contract", a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari. 

Societatea Minprest Serv Rovinari calculează penalități pentru sumele datorate de CET Govora care au depășit data scadenței, a mai spus conducerea unității.    

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: