Minprest preia pompierii CEO. Giorgi: Salariile vor fi la jumătate!

Discuţiile privind externalizarea unor servicii din cadrul CE Oltenia continuă. Conducerea Minprest Serv Rovinari spune că a purtat discuţii cu directorul CE Oltenia pe tema externalizării serviciilor de pompieri din cadrul complexului către Minprest. Gabriel Giorgi, directorul firmei prestatoare pentru CE Oltenia, spune că, prin renunţarea la pompieri, compania va face o economie de circa 50% din costurile cu acest serviciu.

Gabriel Giorgi spune că societatea Minprest poate prelua în orice moment echipele de pompieri ale CE Oltenia. Mai multe decât atât, directorul Minprest spune că a avut o primă discuţie pe această temă cu managerul interimar la companiei energetice, Laurenţiu Ciobotărică. "Într-adevăr, am avut o discuţie strict pe activitatea de PSI, deci pe prevenirea şi stingerea incendiilor, întrucât noi asigurăm cam 70% din această activitate în CEO. Am discutat discuţii punctual pe activitatea de PSI care este asigurată în zona Jilţ Sud, Jilţ Nord, care a fost în trecut tot în portofoliul Minprest şi dacă dumnealor consideră oportună externalizarea acestei activităţi, ar fi binevenită în portofoliul nostru de activităţi", a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari.
Managerul CE Oltenia a vorbit despre posibilitatea externalizării unor servicii din complex încă de acum două săptămâni. "Măsurile de eficientizare implică şi o optimizare a zonei de resurse umane. Sunt activităţi care pot fi concentrate şi eficientizate nu numai prin fluxul de informaţii sau prin activităţile fiecărui departament în parte, dar şi prin modul în care dorim să avem gestionate activităţile respective. De exemplu avem pompieri la CE Oltenia. În acelaşi mod am servicii de genul acesta şi de la o altă companie. Acum ne întrebăm: ce e mai important? Ca această companie să ofere servicii de turism, servicii de pompieri, servicii de masă caldă, unde oricum nu văd nici importanţa serviciilor respective, şi nici rentabilitatea acestor serviciu", a spus Laurenţiu Ciobotărică la întâlnirea cu presa prin care a prezentat rezultatul estimat al companiei pe 2015.

Salarii reduse la jumătate
Directorul Minprest este de părere că CE Oltenia va avea de câştigat dacă va externaliza serviciile de pompieri din companie. "Pentru activitatea pe care o prestăm noi, într-adevăr CE Oltenia ne plăteşte un buget undeva la 2200 lei per pompier. Şi în acelaşi timp, complexul plăteşte pentru angajaţii proprii, care deservesc activitatea de PSI, undeva la 4.000 lei. Deci ar fi undeva o reducere de 50% pentru dumnealor. Pentru noi, bineînţeles, este binevenită activitatea care constituie un mic profit", a mai spus directorul Minprest Serv Rovinari.

Vizualizări: 6,131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: