Exilaţii lui Ciurel, directorii lui Ciobotărică

Directorul interimar al CE Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, a făcut noi schimbări în rândul şefilor. Surse din companie vorbesc de revenirea "în sistem" a lui Constantin Bălăşoiu şi a lui Marian Motocu, exilaţi de Laurenţiu Ciurel. În acelaşi timp, tineri din afara companiei ar putea fi aduşi pe funcţii de conducere.

Toate aceste schimbări ar pleca de la acel plan de reorganizare şi eficientizare despre care tot vorbeşte conducerea CE Oltenia în ultima vreme. Dacă iniţial s-a discutat doar despre reorganizarea Sucursalei Divizia Minieră (SDM), acum surse din companie vorbesc şi despre reorganizarea Diviziei Energetice. Discuţiile ar fi ca termocentralele Işalniţa şi Craiova II să fie comasate, iar în fruntea sucursalei care ar reieşi din unificarea celor două unităţi energetice să fie numit Constantin Bălăşoiu. Acesta a fost primul director general al CE Oltenia, dar nu a stat în fruntea companiei decât preţ de câteva luni, până când PSD l-a impus politic pe Ciurel. Iar Ciurel l-a exilat pe Bălăşoiu la o direcţie de termoficare de la Craiova unde nu avea mai nimic de făcut. Tot acolo a ajuns şi Marian Motocu, fost director comercial la Termo Turceni, despre care se aude că va fi numit un fel de director adjunct la Divizia Energetică, deci în directa subordonare a lui Ionel Ilie. Motocu ar urma să fie numit de săptămâna viitoare şi se aude că se va ocupa de tot ce înseamnă producerea de energie şi chiar să coordoneze ELCFU.

Pităroiu, consilierul lui Ciobotărică
Daniel Pităroiu ar fi fost numit deja consilier al directorului general, mai spus surse din companie. Pităroiu a fost directorul financiar în complex, anul trecut şi-a dat demisia preferând să lucreze în mediu privat. Iată că Pităroiu revine la CE Oltenia după revocarea lui Laurenţiu Ciurel. Pandurul a solicitat un punct de vedere legat de numirea lui Pităroiu în echipa directorului general, însă administraţia nu a răspuns încă la solicitare.
În timp ce unii vin, alţii pleacă. Adriana Vâlceanu, directorul financiar-contabil al companiei, va fi înlocuită cu Adina Popescu, de la Termo Turceni. Vâlceanu ar ajunge la Termo Rovinari, pe un post de şef contabil.

Noi tineri aduşi în companie
Aceleaşi surse spun că CE Oltenia va avea şi un nou director pe partea de achiziţii. Ar fi vorba de un tânăr în vârstă de 31 de ani din Bucureşti. Acesta îl va înlocui pe Grigore Dădălău care ar cam fi în prag de pensionare. Şi ar urma să vină în companie şi alte "prospături", spun sursele, tot în funcţii cheie.
Primul tânăr promovat în CE Oltenia după schimbarea conducerii a fost Petra Patricia Pătraşcu, şefa Direcţiei de Resurse Umane. Pătraşcu are şi ea 31 de ani, este din Târgu Jiu, însă până acum a lucrat în Bucureşti.

Vizualizări: 10,381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: