Mircea Dinescu, prezent la Tg-Jiu

Mircea Dinescu a ajuns ieri pe meleagurile Gorjului, ocazie cu care a făcut o “radiografie” a presei înainte şi după '89. Rezultatul a fost expus în faţa a zeci de studenţi de peste hotare cât şi studenţi români prezenţi la dezbaterea privind rolul presei în viaţa cotidiană ce a avut loc în complexul studenţesc din Debarcader.
 Cea de-a VII-a ediţie a festivalului "Vară cu aromă studenţească" este în plină desfăşurare la Tg-Jiu. După ce zilele trecute studenţii sosiţi la Tg-Jiu din ţări precum Franta,Turcia, Egipt, Maroc,Bosnia, Macedonia, Serbia, Armenia, Ucraina, Republica Moldova şi Croaţia au luat parte la dezbateri pe diferite teme de interes general, ieri tinerii au aflat de la poetul şi jurnalistul Mircea Dinescu amănunte despre cum se făcea presa înainte de '89.
 ”În perioada comunistă tot ce apărea la televizor era extrem de cenzurat, mai exact lipseau din exprimare cuvinte cum ar fi furt, sărăcie sau minciună. Şi acum tot ce apare pe posturile TV este cenzurat, dar, spre deosebire de atunci, când exista un singur post de televiziune condus de către comunişti, acum tot felul de afacerişti şi politicieni îşi apără interesele cu ajutorul trusturilor de presă” a subliniat Mircea Dinescu.
 Tinerii prezenţi la dezbatere s-au aratat extrem de interesaţi de acest subiect. “Personal consider că presa influenţează extrem de mult opinia publică, ceea ce a spus Mircea Dinescu a fost destul de interesant, multi dintre noi neştiind prea multe despre jurnalism” a spus Constantin Croitoru student.
 Festivalul "Vară cu aromă studenţească" îşi va închide porţile sâmbătă 8 august. Liga studenţilor din cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi din Tg-Jiu, principalul organizator al festivalului a pregătit o surpriză participanţilor la eveniment , ultima seară urmând să se încheie cu o cină la foc de tabără.
 


Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: