Miroase a sfârșit de vacanță și început de război

Traian și Mircea Băsescu nu sunt gemeni. Și, chiar dacă ar fi, aș putea să cred, la o adică, faptul că Mircea e un berbec care s-a băgat în tot felul de chestiuni necurate, iar Traian este la extrema cealaltă, un om corect până în măduva oaselor, bașca providențial pentru justiția renăscută a României. Într-adevăr, Mircea Băsescu prezintă toate aparențele unui om adult și independent, care poate să nu-și consulte fratele președinte atunci când vine vorba de luat vreo șpagă.

O singură problemă are Traian: faptul că Mircea lua bani ca să interfereze în justiție. ”Ca ce chestie?”, cum ar spune prietenii mei de la bloc? De unde și până unde un domn afacerist care a investit în fabrici de pui, iaurt și înghețată își poate asuma salvarea de la închisoare a unui interlop? Și, dacă nu se pune problema, cum susține Mircea Băsescu, atunci de ce i-ar da cineva o grămadă de bani pentru asta? ”Dovada cea mai bună că nu m-am implicat este că Florin Anghel a luat o pedeapsă substanțială”, a spus președintele Băsescu într-o ușor necalculată declarație de presă făcută ieri. Să înțelegem că, dacă chiar s-ar fi implicat, Florin Anghel n-ar mai fi primit acea pedeapsă? Vedeți cum e gura asta a păcătosului? În plus, nu zice nimeni că s-ar fi implicat președintele (în afară de Antena 3, dar Antena 3 e irelevantă). Întrebarea e de ce a primit frate-su șpagă pentru a se implica în justiție pe cont propriu și în ce calitate ar fi făcut-o. Desigur, nu exclude nimeni varianta în care domnul Mircea Băsescu i-a tras o țeapă lui Bercea Mondial, mințindu-l că-l rezolvă, când de fapt nu putea face nimic. Dar domnul Bercea Mondial să fie așa prost? El și fiul dumisale să dea un sfert de milion așa, fără să-și ia vreo măsură de siguranță? Fără să fi luat la cunoștință de vreun precedent în care fratele președintelui să fi ajutat pe cineva?

Chiar și entuziasmul lui Mircea Badea în această chestiune îmi miroase a rău, așa cum jocul fraților Băsescu îmi aduce aminte de rutina polițiștilor americani aia cu ”good cop, bad cop”. S-ar putea să avem o vară mai fierbinte decât aia cu referendumul. Dacă buboiul nu e pe cale să se spargă, atunci ce miroase așa?

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: