Miron Cozma, independent la Președinția României

Fostul lider sindical din Valea Jiului, Miron Cozma, nu a renunțat complet la lupta politică, candidatura la cea mai importantă funcție din stat având șanse mari să se materializeze toamna aceasta. După ce în primăvară și-a încercat norocul pentru a reveni în fruntea mișcării sindicale din Gorj, acum acesta mizează pe susținerea gorjenilor pentru a putea intra în cursa electorală din toamnă.

Ieri, la împlinirea a 60 de ani de viață, Cozma ne-a confirmat faptul că are în plan o candidatură pentru Cotroceni, dar ca independent, deși cu câțiva ani în urmă și-a înființat chiar la Târgu Jiu un partid al muncitorilor, despre care nu s-a mai auzit însă nimic. „Cei care mă cunosc și mă apreciază mi-au cerut să intru în cursa electorală, dar eu personal încă nu m-am hotărât. Am o asemenea intenție, dar să văd dacă reușesc să adun și cele 200.000 de semnături care îmi sunt necesare. Vedeți, ca să îți faci un partid în România, cu mult mai mulți oameni alături de tine, ai nevoie de 25.000 de semnături, pe când, ca independent la Președinție trebuie să aduni mult mai multe semnături. De asta spun că e nevoie de sprijin în această luptă, iar dacă voi vedea că oamenii sunt lângă mine mă voi implica. Deocamdată mă bucur de câteva zile frumoase la mare, unde tocmai am venit cu soția mea. Împlinesc 60 de ani și vreau să mă bucur de aceste momente”, ne-a spus, ieri, Miron Cozma.

În demersul său pentru Cotroceni, fostul lider din Valea Jiului mizează și pe susținerea lui Constantin Crețan, fostul său camarad din mineriade, cu care se certase însă de câțiva ani. Acum Crețan confirmă că este gata să îl ajute pe Cozma într-o eventuală campanie electorală, în cazul în care decide să candideze. „Eu am adunat și voi aduna, probabil, semnături pentru mulți alți candidați, nu e asta o problemă. Pentru Miron Cozma desigur că mă voi implica. I-am și spus că îl susțin, dar să vedem care sunt șansele pentru o asemenea candidatură. E bine să fie competitivitate și, din câte știu eu, vom avea foarte mulți candidați. Probabil candidații aceștia cu câteva procente vor decide în cele din urmă soarta viitorului președinte pentru că voturile lor, mai puține ca ale celor care vor intra în turul doi, vor hotărî cine va conduce țara în următorii cinci ani”, spune Crețan.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: