Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Mişcarea de personal a împuţinat posturile de la titularizare

Absolvenţii de facultate îşi vor găsi mai greu un loc de muncă în învăţământ. În acest an numărul posturilor ce vor fi scoase la examenul de titularizare a scăzut sub 500, fapt ce va crea o adevărată competiţie între profesori.

„Din cele peste 500 de posturi publicate la sfârşitul lunii martie s-au ocupat pentru soluţionarea restrângerilor de activitate peste 100 de posturi şi cam tot atâtea prin pretransfer”, spune Cornel Toma, reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj. Cadrele didactice care s-a pretransferat, cu excepţia celor aproximativ 20 de cadre didactice venite din alte judeţe au lăsat în urmă alte catedre care, în funcţie de viabilitatea lor vor fi ocupate prin concurs de titularizare, detaşare sau suplinire. Marea majoritate a celor care s-au transferat în Gorj din judeţele Bacău, Vaslui, Dolj, Alba şi Constanţa sunt tot gorjeni care s-au titularizat în anii trecuţi în aceste zone deficitare în personal didactic. „În urma etapelor de mişcare a personalului didactic ce au avut loc până acum au rămas nesoluţionate un număr de aproximativ 15 cadre didactice aflate în restrângere de activitate. Este vorba despre învăţători, maiştri şi ingineri. Aceste cadre didactice urmează ca în măsura realizării planurilor de şcolarizare să fie detaşate în interesul învăţământului până la începutul anului şcolar viitor”, mai adaugă Cornel Toma. Perioada de înscriere pentru concursul de ocupare a posturilor va avea loc în Intervalul 31 mai-4 iunie, urmând ca pe 14 iulie să aibă loc examenul.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: