Mişcări de trupe în învăţământul gorjean

Mişcări de personal în sistemul de învăţământ din Gorj! Zeci de profesori titulari care nu au normă întreagă încearcă să-şi completeze catedra în această perioada cu orele rămase libere după pensionarea unor colegi de-ai lor.

În urma pensionării sau a renunţării unor cadre didactice, în sistemul de învăţământ din Gorj mai multe posturi au rămas vacante. Astfel că dascălii, titulari, care nu au catedră completă de 18 ore respectiv 24 în cazul maiştrilor, speră ca în lunile ce au mai rămas din acest an şcolar să fie pontaţi cu normă întreagă. Sunt 64 de cereri de completări de catedră din partea dascălilor.

Pavel Sanda, cadru didactic la Grup Şcolar Peştişani, se numără printre cei ce solicită acest lucru. El predă Instruire practică şi are nevoie de 7 ore pentru a-şi completa catedra. „Din nefericire la începutul anului şcolar nu am prins catedră întreagă, acum am ocazie, sper să reuşesc“ , a spus acesta. Gheorghe Mitescu, inspectorul adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, susţine că pentru titularii din mediul rural completarea catedrei este definitivă. „Cadrele didactice titulare care nu au catedră întreagă îşi completează catedra dacă sunt în mediu urban pentru un an, dacă sunt în mediul rural completarea poate fi definitivă“, a precizat acesta. El le transmite titularilor că în anul şcolar viitor situaţia va fi una mai bună, încercându-se se va încerca ca toţi să ocupe catedra întreagă.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: