Mischie dă vina pe o ziaristă pentru dosarul în care a fost achitat

Fostul şef al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, susține că achitarea sa de către două instanţe de judecată a fost posibilă pentru că procurorii care l-au anchetat au scris dosarele pornind de la articole de presă în care el era „denigrat”. El spune că „o ziaristă” a scris numai „bazaconii” despre el, iar anchetatorii s-au apucat apoi să facă dosare, care, în cele din urmă, s-a dovedit că nu aveau nicio bază reală.

Cele 120 de volume din dosarul înaintat judecătorilor pentru ca Nicolae Mischie să fie condamnat pentru presupusele abuzuri comise în perioada în care a condus judeţul nu au fost suficiente pentru susţinerea acuzaţiilor formulate de procurorii gorjeni. Fostul preşedinte al CJ Gorj explică acest lucru prin faptul că, deşi hârtiile erau multe, erau pline de neadevăruri, Mischie neezitând să afirme că, în cazul de faţă, campaniile de presă duse împotriva sa la începutul anilor 2000 au devenit apoi „probe” la dosar.

„E un mare neadevăr că procesul s-a încheiat pentru că s-au prescris faptele. S-a prescris doar faptul că nu a fost obţinută o autorizaţie de la Direcţia de Cultură pentru a renova casa Gănescu, în rest, nu există probe, pur şi simplu. O ziaristă folosită de unii pe post de coadă de topor a scris în anii aceia vrute şi nevrute, şi e treaba ei ce a scris, dar mai grav este că s-au găsit la noi procurori care să deschidă dosare pe baza acelor articole. Aici e problema gravă că m-a şi întrebat preşedinta completului dacă, de exemplu, eu am încasat indemnizaţia de doctor înainte de a susţine examenul, că aşa scria la dosar. I-am spus doamnei judecător că nu sunt nici eu adunat de prin şanţuri şi că dacă unii au confundat data la care eu am susţinut examenul cu altă dată, e problema lor. Doamna judecător a insistat în întrebare şi i-am spus că eu am dat examenul în iunie cu o comisie formată din trei miniştri şi doi academicieni şi indemnizaţia am încasat-o prima dată de la Consiliul Judeţean în octombrie. Dacă o luam de la Universitate era chiar şi mai mare, dar nu am făcut lucrul acesta”, spune Mischie.

„Ce au făcut alţii după ce Mischie nu a mai fost?”

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean spune că aşa cum a avut încredere în instanţele de judecată în procesul în care a fost achitat, deşi a fost arestat cinci zile, aşa are încredere şi mai departe în magistraţi şi în actul de justiţie. Mischie spune însă că toate acuzaţiile ce-i sunt aduse nu sunt reale, el spunând că în procesul de acum are de achitat 82.000 de lei din greşeală. „Nu există prejudiciu, aici cred că este o greşeală, pentru că nici Consiliul Judeţean nu s-a constituit parte civilă. Chiar şi denunţătorul Clement Mocanu a spus că nu a renovat casa Gănescu pentru a-l ajuta cu contracte aşa cum se scria prin ziare. Din contră, pot să spun cum că ambasadorul Japoniei a fost primul nostru musafir în casa respectivă şi atât de bine s-a simţit că, din respect pentru trataţia oferită, omul s-a simţit dator să ne doneze 82.000 de euro. M-a întrebat unde poate da aceşti bani şi i-am recomandat şcolile din două localităţi. Deci, iată, de fapt, am adus bani, nici vorbă să fi luat. De altfel, eu am convingerea că gorjenii îşi vor da seama mai devreme sau mai târziu cât de bine le-a fost după ce nu am mai fost eu. Ce au făcut toţi cei care au urmat după mine pentru acest judeţ? Nimic, vă spun eu!”, declară Mischie.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: