Mischie, duș rece de la Monica Macovei

Candidatul independent la Președinția României, Monica Macovei, a postat ieri pe internet un răspuns original la campania „ALS Ice Bucket Challenge”, prin care diferite personalități donează bani în scop nobil și apoi își toarnă o găleată de apă pe cap, eventual cu gheață, pentru ca dușul să fie cât mai rece. Fostul ministru al justiției nu și-a turnat nici măcar un pahar cu apă pe ea,dar, în schimb, a introdus într-un vas pozele marilor corupți din România ultimilor ani, condamnați în urma unor anchete ale DNA, după care a turnat apă și gheață peste fotografiile respective.

Macovei i-a nominalizat pe câțiva dintre aceștia, în frunte cu Dan Voiculescu și Adrian Năstase. "După cum ştiţi, eu am făcut DNA şi rezultatele se văd", continuă fostul ministru al Justiţiei, după care ia un bol de sticlă, în care pune pe rând fotografiile unor persoane condamnate în urma anchetelor DNA. În acest timp, ea spune: "Voiculescu Dan - 10 ani închisoare, 60 de milioane de euro de restituit românilor. Adrian Năstase - 4 ani de închisoare, 1,5 milioane de euro de restituit românilor. George Copos - 4 ani de închisoare, 1,5 milioane de euro de restituit românilor. Relu Fenechiu - 5 ani de închisoare, 1,3 milioane de euro de restituit românilor".

Monica Macovei a luat apoi mai multe fotografii ale unor „penali” și, arătându-l pe Sorin Ovidiu Vântu și Cristi Borcea a aruncat în bol restul fotografiilor, următoarea pe listă fiind cea a lui Nicolae Mischie, fost șef al PSD Gorj și al Consiliului Județean, condamnat la 4 ani de închisoare și eliberat condiționat în primăvară, după ce a executat o parte din pedeapsă.

Campania originală a lui Macovei s-a încheiat cu o provocare pentru guvernul condus de Victor Ponta, una diferită de cea lansată zilele trecute și de Elena Udrea la adresa premierului. „Acum am şi eu o provocare pentru Guvernul Ponta şi pentru ANAF: să recupereze toţi aceşti bani, aceste sute de milioane de euro şi să-i înapoieze românilor. Ei trebuie investiţi în educaţie, în sănătate, în cercetare. Şi, desigur, fac o donaţie şi donaţia mea este pentru cercetare în domeniul sclerozei laterale amiotrofice", încheie Monica Macovei mesajul său.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: