Miting anti-Băsescu cu dorinţe anti-CEO

Vreo 15 gorjeni au continuat şi ieri să protesteze în centrul oraşului împotriva actualei puteri politice, mai ales împotriva lui Traian Băsescu, cei veniţi în piaţă putând fi consideraţi „nucleul dur” al celor care au ieşit în faţa Prefecturii până acum.

Constantin Creţan şi Cristinel Tănasie au început mitingul la ora 16.00, după vreun sfert de oră ajungând în mijlocul lor şi nelipsitul Ion Cilică Diaconu, cel care zilele trecute se poza cu şefii administraţiei locale pentru ca ieri să strige nelipsitul „Liviu, dacă eşti bărbat, ieşi afară din palat”, destinatarul strigăturii fiind, evident, prefectul Liviu Andrei. Fiecare dintre cei veniţi în piaţă au comentat cele întâmplate în prima parte a zilei, demisia lui Emil Boc nefiind suficientă pentru ca protestatarii să renunţe la mitinguri.

„Jos Băsescu” a fost scandat de mai multe ori. „Noi am strigat încă de la început împotriva lui Băsescu pentru că el e capul răutăţilor. O să vedeţi vremuri şi mai grele dacă el mai rămâne la Cotroceni. Oricum, puţini câţi am fost pe aici prin piaţă, avem destul victorii, obţinute alături de ceilalţi români din ţară care au protestat ca şi noi. Protestele din această lună, făcute pe gerurile astea, mi-au mâncat doi ani din viaţă, cel puţin, dar o să vin până când n-o să mai fie nici Băsescu”, a spus Cristinel Tănasie.

Acţiunile de protest par să nu se oprească nici după demisia Guvernului, Constantin Creţan declarându-ne că organizaţiile sindicale pe care le reprezintă vor milita în continuare nu doar împotriva regimului Băsescu, ci şi a înfiinţării Complexului Energetic Oltenia. „Vom ataca fuziunile pe care ei le vor stabili săptămâna aceasta imediat cum vor lua deciziile în adunările generale ale acţionarilor”, spune Creţan, sindicatele sale având oricum alte acţiuni depuse la instanţe prin care este contestată înfiinţarea CEO.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: