Miting făcut în grabă de PSD Gorj de dragul lui Ponta

Social-democraţii din judeţ au decis ieri să organizeze un miting de protest pe 1 Mai, în centrul municipiului Târgu Jiu, după ce, până acum, lideri ai organizaţiei afirmau că o astfel de acţiune are şanse mici de a se desfăşura. Conducerea filialei s-a întrunit şi a decis să organizeze acţiunea de protest cerută de la nivel central de către preşedintele partidului, Victor Ponta. Amânarea luării unei decizii a fost îngreunată de faptul că liderul organizaţiei, Florin Cârciumaru, este şi primar al municipiului Târgu Jiu, calitate în care va trebui să organizeze într-o pădure de la marginea oraşului o tradiţională serbare cu mici şi bere.

Mitingul PSD Gorj va începe la ora 10.30, la acţiunea de protest fiind invitate, conform unui comunicat de presă al filialei, principalele structuri sindicale din judeţ. CNSLR Frăţia va fi prezentă în piaţă cu circa 200 de oameni, după cum spune liderul organizaţiei de la Gorj, Valentin Popa, care este şi consilier judeţean pe listele PSD, în baza protocolului electoral de colaborare dintre social-democraţi şi sindicalişti. Absenţi vor fi însă categoria cea mai numeroasă de la nivel de judeţ, mineritul şi energia nefiind băgate în seamă la acţiunea de sâmbătă. Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Marin Condescu, a confirmat ieri că niciuna dintre structurile sindicale în fruntea cărora se află nu a primit nicio invitaţie pentru un astfel de miting, FNME fiind în ultimele alegeri un susţinător deschis al PDL şi al lui Traian Băsescu.

În schimb, preşedintele Federaţiei Naţionale a Muncii, Constantin Creţan, fost lider al Ligii Miron Cozma, a precizat că organizaţia sa a fost invitată de PSD la acţiunea de protest de la Târgu Jiu şi va participa cu circa 100 de membri. Acesta a menţionat că FNM va fi reprezentată şi într-o acţiune similară ce va avea loc pe 1 Mai la Lupeni, în Valea Jiului. Sindicaliştii din învăţământ analizează şi ei azi posibilitatea de a-şi trimite câţiva reprezentanţi în piaţă, liderul Vasile Mija menţionând însă că atâta timp cât acţiunea este una politică doar colegii săi sunt cei care vor decide cine şi în ce măsură se implică în participarea la un asemenea protest.

PSD Gorj a menţionat, printr-un comunicat de presă, că mâine va comunica lista sindicatelor care vor participa la mitingul de pe 1 Mai de la Târgu Jiu. Unul dintre „comunicatorii” partidului, vicepreşedintele interimar Laurenţiu Ciurel declara însă ieri, înainte de a se lua decizia organizării mitingului, că filiala nu va pune la punct nicio acţiune de protest pentru ziua de 1 Mai, deşi, în cele din urmă, lucrurile stăteau complet invers după câteva ore.

După miting, mici şi bere la Drăgoieni

Angajaţii Direcţiei de Servicii Comunale (DSC) Gorj din cadrul Primăriei Târgu Jiu se ocupă de cosmetizarea zonei, amenajarea aleilor de acces şi instalarea toaletelor ecologice. Mai multe societăţi din afara judeţului au început încă de ieri să monteze tiribombe, maşinuţe şi alte jocuri distractive. “În prezent se coseşte iarba şi se amenajează aleile de acces pentru ca până vineri, cel târziu, zona să poată fi dată în folosinţa comercianţilor. Ne aşteptăm ca în acest an, la serbarea câmpenească de 1 Mai numărul societăţilor comerciale să fie mult mai mare deoarece este o perioadă în care foarte mulţi cetăţeni s-au axat pe activitate de comerţ, după ce au rămas fără locuri de muncă. Până în momentul de faţă şi-au anunţat prezenţa foarte multe societăţi din Gorj, Olt, Dolj, Vâlcea şi Iaşi”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu. Primăria nu va încasa niciun fel de taxe de la comercianţii care îşi vor desfăşura activitatea în Pădurea Drăgoieni. Singurul lucru pe care trebuie să-l facă agenţii economici este o cerere prin care să-şi manifeste intenţia. “În funcţie de numărul solicitărilor, serbarea câmpenească va fi prelungită şi în ziua de 2 Mai, ţinând cont că este weekend”, a mai precizat Florin Cârciumaru.(D.M.)

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: