Mitomanul şi harvardista!

Arestarea fratelui l-a cam pus la pământ pe preşedintele Băsescu şi credeam că nu-şi mai revine până la sfârşitul mandatului. După întâlnirea de la Cotroceni cu premierul şi ministrul de finanţe, trebuie să recunosc că m-am înşelat. A şters cu ei pe jos pe chestiuni de bun simţ, pe ordonanţa de scădere  a CAS cu 5%. Pentru că toata lumea pesedistă îl credea mort pe Băsescu după nefericitul experiment al fratelui, şi-a permis să-l trimită în bârlogul ursului fără arme şi fără muniţie, cu doar un uşor bagaj de mână în persoana „harvardistei” de la finanţe. Bătrânul lup de mare i-a primit cu lecţiile învăţate şi o ditamai capcana pentru premier. Ponta, care n-a avut nici o clipă intenţia de a micşora CAS-ul la angajator, era pregătit ca după întâlnirea cu Băsescu să declare nonşalant că el a vrut sa micşoreze taxa, dar nu l-a lăsat Băsescu. Citindu-l la fix, Băsescu l-a lăsat să declare la ieşire exact ce a presupus că va face, după care l-a umplut de c..., dând publicităţii înregistrările discuţiilor la care au luat parte premierul şi biata doamnă ministru. Nu am văzut în viaţa mea ceva mai penibil, nu am văzut în viaţa mea o situaţie mai de rahat, nu am văzut în viaţa mea doi tâmpiţi atât de evidenţi ca premierul şi ministresa sa.

Am văzut la Cotroceni doi repetenţi care, cu toate strădaniile profesorului de a-i face să treacă anul, se îndârjesc să nu o facă. Ministra harvardistă care aproape ca făcuse pipi pe ea de emoţii n-a putut să îngaime nici măcar un răspuns clar, fapt pentru care, exasperat şi fiindu-i milă de ea, Băsescu s-a simţit obligat să-i sufle unele răspunsuri la întrebări pentru care nu ar fi fost nevoie să treci pe la înalte universităţi ale lumii. Cei doi invitaţi la Cotroceni au fost atât de penibili încât n-am putut sa schiţez nici un zâmbet firesc în asemenea situaţii, pentru că m-a cuprins o frică teribilă când am conştientizat că personajele astea ocupă cele mai mari funcţii în statul al cărui cetăţean sunt şi eu.

În loc să-l fi chemat pe Florin Georgescu sau pe bătrânul Gherghina să-l antreneze măcar o oră înainte de întâlnirea cu Băsescu, Ponta a preferat să creadă că minciuna îi va ţine de cald şi de asta data. Mă uitam la imaginile întâlnirii şi nu-mi venea să cred că tipul cu ochelari care părea năpădit de furnici şi atacat de muşte imaginare, ocupat sa-şi ţină măcar cravata dreaptă şi să-şi cureţe mătreaţa de pe gulerul sacoului, este premierul României şi posibil preşedinte din această toamnă! Mitomanul tolănit în fotoliul preşedinţiei îşi dădea ochii peste cap ca o curvă nevoită să mai suporte un viol şi ieşea în faţa camerelor de luat vederi spunând ca Băsescu a fost bădăran! Măi, frate, ăsta minte de îngheaţă apele. Nici măcar după difuzarea înregistrării discuţiilor mitomanul, coate goale, maţe fripte nu s-a sfiit să ne facă să credem că ce am văzut cu ochii noştri şi ce am auzit cu urechile noastre nu sunt adevărate! În cazul ăsta nu se mai poate face nimic decât un control psihiatric. Nu va mai trece mult şi chiar duşmanii lui  Băsescu îl vor regreta!

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: