Mitrescu: Ciurel taie 10%, oamenii ne îndeamnă la conflict de muncă!

Liderul de sindicat Constantin Mitrescu a declarat ieri, după negocierile cu administraţia CEO privind contractul colectiv de muncă, faptul că directorul Laurenţiu Ciurel le-a spus că nu va da nici un om afară dacă tăierile cu munca vie vor fi de 10 procente. Mai mult, Mitrescu spune că sindicatele nu vor accepta reduceri şi că salariaţii îi îndeamnă la declanşarea conflictului de muncă.

Reporter: Tensiuni la masa negocierilor. Ce propuneri a mai făcut administraţia şi ce veţi accepta?

Constantin Mitrescu: Un lucru e clar, nu negociem ca să pierdem din drepturi. Exclus să acceptăm aşa ceva.  Nu am venit să pierdem. Trebuie să mai spun că oamenii sunt mai aproape de noi ca niciodată şi chiar ne spun şi ne îndeamnă la conflict de muncă.

Rep.:Am înţeles că la şedinţa de astăzi a participat şi domnul Laurenţiu Ciurel. Ce v-a spus?

C.M.: Da, a venit şi directorul general. Ce să spună? Administraţia vrea să reducă cheltuielile cu munca vie cu 10%, nu-i interesează de unde, salarii, facilităţi. Să alegem noi. L-am întrebat, compania are probleme financiare? Dacă are, ieşiţi public şi spuneţi că aveţi probleme financiare şi că faceţi restructurare. Aaa, noi nu ieşim. Apoi a zis, reducem cu 10% şi nu dau nici un om afară.

Rep.: Ştiu că s-a discutat şi despre numărul mare de posturi TESA.

C.M.: Da. A spus că ştiţi că sunt o mie de oameni în plus la TESA. Păi, i-am angajat eu? Păi, îi trimit în producţie, a spus. Trimiteţi-i, ce treabă avem noi. Şi noi l-am întrebat, domnul director spuneţi-mi din angajările pe care le-aţi făcut în ultimele luni, câte au fost în producţie? Nu a mai spus nimic.

Rep.: În aceste condiţii, ce se va întâmpla?

C.M.: Cum v-am spus, oamenii ne îndeamnă la conflict. Nu vom accepta să pierdem drepturi. Mai mult, acum facem demersurile în instanţă pentru că la Rovinari sunt peste o sută de oameni în concediu şi nu le-a dat prima de vacanţă. Am spus, dacă până pe 15 ianuarie nu primesc banii, pe 16 mă duc la Tribunal.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: