Mitrescu: Sper ca Guvernul Ponta nu va vinde din casă

Liderul de sindicat de la CE Rovinari Constantin Mitrescu a declarat ieri la Radio Infinit că nu ştie de vânzarea companiile energetice, dar dacă Guvernul Ponta va face acest lucru sindicatele se vor opune vehement acestui fenomen. 

Reporter: Apar tot felul de informaţii potrivit cărora urmează privatizarea sistemului energetic din Gorj. Ce ştiţi despre asta?

Constantin Mitrescu: Noi oricum ne-am opus constant acestui fenomen. Dacă îți vinzi energia îți vinzi totul. Nu se știe, se vor pierde atâtea locuri de muncă, să nu credeți că se va ieftini curentul, ci se va scumpi, cel care cumpără caută să-și maximizeze profitul. Are două alternative, reducerea cheltuielilor și creșterea prețurilor. Reducerea cheltuielilor va fi prin reducerea personalului, asta e clar, va fi o explozie socială.

Rep.: Cum merg complexurile în momentul de față?

C.M.: Deocamdată merg foarte bine complexurile energetice, merge foarte bine producția de energie pe sistem cărbune, este stabilă. Anul trecut am ținut 40% din energia României, anul acesta este 30%, dar nu se știe, la vară

Rep.: Este adevărată această vânzare majoritare a pachetului, acordul acesta cu Fondul Monetar Internațional?

C.M.: Când întrebăm oficialii spun că nu este adevărat, când mai apare prin presă câte un acord nu s-a înțeles bine, dar în general dacă ați văzut și la investirea miniștrilor și chiar Bode spunea clar că se va scoate pe bursă pachet minoritar. Noi oricum suntem precum câinii de pază, așteptăm să vedem și ne vom opune clar dacă se va întâmpla acest lucru prin acțiuni de forță, în limitele legii bineînțeles.

Rep.: Cum credeți că va reacționa Guvernul Ponta- Va găsi o soluție?

C.M.: Dacă guvernul PDL în cei trei ani jumătate cât a condus nu a vândut... S-au realizat investiții, la Rovinari din patru blocuri două funcționează, sunt reabilitate și modernizate, cu condițiile de mediu rezolvate privind desulfurarea, la Turceni sunt patru, este sursă de finanțare. În acești trei ani și jumătate pot să spun că s-a făcut ceva, nu s-a privatizat, nu s-au creat nici probleme sociale. Sper ca Guvernul Ponta nu își va vinde din casă, așa cum declara acum două săptămâni, când se preconiza vânzarea Roșia Montană.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: