Mitrescu, surprins de refuzul lui Dăncilă. “La Rovinari a spus că-l susține”

Vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie, Constantin Mitrescu, se declară surprins de avizul negativ dat de cabinetul Dăncilă proiectului de lege inițiat de parlametari PSD, care ar fi permis pensionarea mai devreme a salariaților care au condiții deosebite de muncă. La Complexul Energetic Oltenia sunt opt mii de salariați care s-ar fi putut pensiona cu patru luni mai devreme pentru fiecare an lucrat în condiții deosebite, față de trei luni câte sunt prevăzute în legislația actuală.

“Când a fost la Rovinari, a spus că-l susține”, a spus Mitrescu despre premierul Dăncilă, care a vizitat termocentrala din localitate în plină campanie electorală.

Guvernul a dat aviz negativ pe 6 iunie proiectului de lege care se află în dezbatere la Camera Deputaților. “Având în vedere considerentele menționate, Guvernul nu susține adoptarea acestui proiect de lege. Cu stimă, Viorica Dăncilă, prim-ministru”, se arată la finalul punctului de vedere exprimat de guvern. “Adoptarea măsurilor propuse de proiectul de lege determină majorarea cheltuielilor bugetului asigurărilor sociale de stat, prin creșterea numărului de pensionari beneficiari de reducerea vârstei de pensionare”, se arată în punctul de vedere al guvernului.

Mitrescu a spus că Federația va avea discuții cu parlamentarii din zona Olteniei, pentru ca proiectul să treacă și de Camera Deputaților, în ciuda avizului negativ al guvernului.

În fiecare an mor între 30 și 60 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia, din cauza unor boli care au sau nu legătură cu condițiile de muncă. Cei mai mulți sunt trecuți de 50 de ani și nu mai fac față muncii grele din carierele miniere sau termocentrale. Compania are peste 13.000 de salariați.

Vizualizări: 2,561

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: