Mizeria dată în gât

Zilele trecute am avut confirmarea a ceea ce bănuiam demult şi anume că anumiţi confraţi de-ai noştri s-au dedulcit atâta la bani, încât au abandonat orice urmă de demnitate şi s-au dedat la practici greu de închipuit, adică ce mai încolo şi încoace, la şantaj ordinar făcut la comanda celui mai ordinar personaj politic Dan Voiculescu, zis Varanul, zis Felix.

Dacă numai o parte din ce dezvăluiri a făcut televiziunea Realitatea TV ar fi adevărate şi tot ar fi suficient să ne îngrozim. De ce? Pentru că ani la rând, mulţi dintre noi care nu au putut să-şi facă singuri o părere despre ceea ce se întâmplă în jur au împrumutat părerile redactorilor si comentatorilor de la Antenele lui Felix, care erau oricum făcute gata şi nu mai trebuia să faci efortul cu propriul neuron ca să poţi gândi singur. Ultima dovadă a fost cea de acum câteva zile, când în Târgu Jiu au manifestat peste 4000 de mineri şi energeticieni, timp de câteva ore pe o ploaie torenţială şi sub teroarea instaurată de Ciurel. Televiziunile Varanului, ca de altfel şi celelalte televiziuni n-au suflat o vorbă, deşi de regulă dau la ştiri orice pârţ făcut de câte o babă constipată…

În schimb, l-au dat pe larg, pe lung şi pe lat pe Laurenţiu Ciurel, care a cugetat din puţul gândirii lui şi a zis-o curajos ca de pe moşia sa, unde negrii de pe plantaţie nu trebuie să culeagă decât bumbac: Cei care au fost la miting vor fi primii care vor fi puşi pe listele de disponibilizări. Că tot veni vorba, Ciurel de la complexul energetic, care se laudă că a lucrat în Australia, ar trebui să spună o dată pentru totdeauna ce a lucrat, că manager sigur nu a fost. Personajul care seamănă mult cu Varanul la caracter şi comportament, susţinut puternic de partidul lui Ponta, nu face altceva decât să incite la marşuri şi greve pentru că din neputinţă nu-şi poate conecta limba la creier ca să poată să gândească înainte de a vorbi. S-a spus de multe ori că el nu are creier şi-l foloseşte pe Răuţ pe post de creier. După ce s-a întâmplat la mitingul minerilor m-a convins chiar şi pe mine că lucrurile nu stau aşa. Nu-l mai ascultă nici pe Răuţ, pentru că dacă l-ar fi ascultat n-ar fi făcut declaraţii incendiare la adresa celor care din disperare au ieşit în stradă. Se poate ca însuşi Răuţ, de care-l leagă multe fire ştiute de puţină lume, de pe vremea când erau amândoi şomeri şi se luptau în instanţă ca să revină pe posturile din care fuseseră schimbaţi nu politic, cum au susţinut, ci din cauze de lipsă de competenţă, să se fi săturat să-i vadă mustaţa lui Ciurel pe toate posturile locale de televiziune de unde s-a obişnuit să simuleze că manageriază complexul spre cea mai adânca si neagră gaură din istoria mineritului şi a energiei, insolvenţa şi falimentul. Ciurele, tata, să nu ai soarta lui Voiculescu, zis Felix, zis Varanul. Întreabă-l pe Răuţ, că el ştie că “organele nu doarme”, iar la o adică ar fi interesant să citim tot felul de convorbiri pe care le-ai avut cu mentorul tău politic Călinoiu şi nu numai. Dar, fiecare vrabie pe limba ei piere, iar limba ta a vorbit numai prostii până acum.

Vizualizări: 295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: