Magazin cu suveniruri în Parcul Brâncuși

După mulți ani în care turiștii care au venit să viziteze sculpturile lui Brâncuși n-au avut de unde cumpăra un suvenir, autoritățile au redeschis magazinul din Parcul Brâncuși. Momentan, acolo vizitatorii vor găsi doar o expoziție de pictură și sculptură mică, dar, în curând, promit organizatorii, vor veni pe rafturi și suveniruri.

Magazinul a fost redeschis în Casa Grădinarului din Parcul Central, în apropiere de Poarta Sărutului. Pentru moment, vizitatorii vor găsi acolo o sală expozițională și cărți în special despre viața și opera lui Brâncuși.

În curând, promit cei de la Centrul “Brâncuși”, vor găsi turiștii aici și suveniruri. „Acest eveniment face parte din programul dedicat împlinirii a 145 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși. Aici va fi un magazin de artă. Casa Grădinarului era destinată pentru grădinarul Parcului Public și noi vrem să păstrăm această denumire a clădirii, acest simbol al orașului chiar aici lângă Poarta Sărutului. Va fi deschisă cu caracter de permanență o expoziție. Avem o sală expozițională, dar și un magazin de artă în care vor fi vândute cărți, în special despre Brâncuși, despre opera și viața lui Brâncuși, dar și cărți de artă, albume de artă, însă vor fi prezente și suvenire pentru că de-a lungul timpului s-a speculat de multe ori și este nevoie în acest parc în apropierea operelor lui Brâncuși de un astfel de magazin și ne vom strădui ca, împreună cu artiștii plastici, să creăm obiecte promoționale cu simboluri ale operelor brâncușiene care bucure vizitatorii orașului”, a spus Doru Strâmbulescu, directorul instituției.

Turiștii vor putea cumpăra de la acest magazin diverse obiecte promoționale care vor fi realizate de artiști plastici din Gorj și din țară. „Ne gândim la o mare diversitate de astfel de obiecte promoționale care vor fi foarte curând pe rafturile magazinului nostru”, a mai spus Strâmbulescu.

Galerie foto





Vizualizări: 1,226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: