Mocioi a scos cel mai bun rezultat din ţară al PP-DD

Organizaţia PP-DD Gorj a avut cel mai bun scor al partidului din ţară, însă  deputatul Niculina Mocioi, preşedintele filialei, este nemulţumit de rezultat. PP-DD nu a reuşit să facă pragul la nivel naţional, având un scor de 3,67%, însă Gorj a obţinut dublul procentelor înregistrate în organizaţiile din ţară, 8,19%. Nemulţumire este şi la PSD Gorj, care a reuşit să facă un scor bun, însă liderii locali au fost depăşiţi la scor de alţi colegi de-ai lor din Oltenia.

Partidul Poporului nu a reuşit să facă pragul electoral şi nu intră în Parlamentul European. Nici nu s-ar fi putut, dat fiind că şi la Satu Mare Dan Diaconescu abia a obţinut 5,3%. La alegerile europarlamentare, Niculina Mocioi şi organizaţia de la Gorj au reuşit să obţină cel mai mare scor pentru PP-DD, 8,19%. La Senat, Simona Man a luat 9,44%. Chiar dacă rezultatul o plasează pe aceasta în fruntea partidului, Mocioi nu este mulţumită de rezultat. Partidul a făcut pragul electoral în încă două judeţe după rezultatele afişate ieri: Satu Mare-5,3%  şi Mehedinţi- 5,25%.

Călinoiu, bătut de Olguţa

Nemulţumire şi la PSD Gorj, care a obţinut unul dintre cele mai mici scoruri din Oltenia. Partidul condus în Gorj de Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru  a obţinut 43% la europarlamentare, în timp ce la Dolj Olguţa Vasilescu a luat 55,9%.

Însă cel mai mare scor al PSD s-a înregistrat la Olt, acolo unde şi prezenţa a fost mare, dar şi neregulile multe. PSD Olt a obţinut 58,4%, asta în condiţiile în care targetul asumat era de 55%. La Gorj, Ion Călinoiu anunţa un target de 70%.

Interesant este ce s-a întâmplat la Mehedinţi, judeţul ajuns celebru după ce DNA a descoperit fărădelegile făcute de baronul Adrian Duicu chiar în biroul premiului Victor Ponta. Arestarea lui Duicu a dus la creşterea procentului PSD. Partidul lui Ponta a înregistrat la Mehedinţi 51%, cu 8 procente mai mult decât PSD Gorj.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: