Mocioi: Gorjenii sunt din ce în ce mai săraci

Deputatul Niculina Mocioi, președintele PP-DD Gorj, încheie astăzi seria acțiunilor prilejuite de sărbătorile de iarnă. Niculina Mocioi a declarat că organizarea acestor acțiuni a dus la sudarea relațiilor dintre membrii partidului. În cursul acestei luni deputatul PP-DD Gorj a ajuns în casele multor gorjeni nevoiași și a ajuns la concluzia că sunt tot mai mulți gorjeni care își duc traiul de la o zi pe alta.

Reporter: Ați organizat o serie de acțiuni umanitare în tot județul, cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Care a fost reacția oamenilor?

Niculina Mocioi: Da, au fost foarte multe acțiuni prin care am dorit să fim mai aproape de oameni, să arăt că interesul meu pentru gorjeni nu este doar în campania electorală. Sărbătorile de iarnă trebuie să fie fericite pentru toată lumea și în această lună am încercat să ajungem la cât mai multe persoane, în limita posibilităților bineînțeles. Am început cu mămicile și copiii de la Centrul Maternal Târgu Jiu și am continuat în tot județul, Rovinari, Țicleni, în aproape tot județul. Numai în această săptămână am oferit cadouri pentru circa 350 de copii. Astăzi vor primi cadouri copii din Bălești, Dănești, Drăguțești și Târgu Jiu. Cum au reacționat oamenii? Vă dați seama, orice ajutor este binevenit.

Rep.: Vă întrebam despre reacția oamenilor. Ați urmărit un anumit segment al populației? Am observat că ați oferit cadouri multor copii.

N.M.: Nu neapărat. Am avut în vedere copiii, în preajma Sfântului Nicolae și de Moș Crăciun pentru că știți cum este, ei așteaptă cel mai mult aceste sărbători. Îmi amintesc perfect că și pe vremea mea erau discuții la școală, eram întrebați ce am primit de Moș Nicolae, Moș Crăciun și m-am gândit că nu ar trebui să fie vreun copil care să spună că la el nu a venit Moș Crăciun. Am mers și la multe familii aflate într-o situație foarte grea, am vizitat și o grădiniță, iar astăzi vom merge la 80 de bătrâni de la Suseni, la care vom duce haine, cozonaci și suc.

Rep.: Care este concluzia după ce ați văzut cum stau lucrurile de fapt în județ?

N.M.: După acest tur de forță am putut observa cât de mulți oameni din acest județ nu au ce pune pe masă. Din ce în ce mai mulți. Sunt din ce în ce mai mulți oameni săraci, mai mulți copii fără șanse la o educație, mai mulți oameni fără loc de muncă. Și ce am făcut noi, cei de la PP-DD, sau ce ați făcut voi, pentru că știu că ați avut o campanie de succes și ați ajutat mulți oameni, este un lucru care produce o bucurie de moment. Îi ajuți pe moment, dar este nevoie de mai mult de atât. Este nevoie de soluții pentru acești oameni. Iar soluțiile nu pot fi date decât de autorități competente, interesate de gorjeni. Din nefericire nu avem așa ceva nici la Gorj și nici la București. Poate domnii Călinoiu, Cârciumaru și Ponta vor mai merge și în județ de acum, să nu aștepte alegerile europarlamentare sau prezidențiale.

Rep.: Puteți să apreciați un număr de persoane la care ați ajuns?

N.M.: Nu știu exact, câteva sute oricum. Fiecare organizație a ales un număr de cazuri, familii, pe care să le ajute. Iar alimentele au venit de la organizația județeană. Trebuie să spun că a fost un moment în care am fost foarte aproape unii de alții și am lucrat ca o echipă, ceea ce pentru mine, ca președinte al organizației județene, înseamnă foarte mult. Tot ce am făcut în această perioadă am făcut cu ajutorul colegilor din PP-DD. Ne pregătim pentru aceste acțiuni de mai bine de două luni și cred că am reușit să aducem bucurie în multe case. Aș vrea să profit de această ocazie pentru a transmite toate cele bune tuturor gorjenilor, dar mai ales pentru cei din Colegiul 5, cei pe care îi reprezint în Parlament. Crăciun Fericit!

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: