Modrea are soluţii pentru problema apei de la Turcineşti

Pedelistul Dumitru Modrea, acuzat că ar fi capul răutăţilor în Consiliul Local Turcineşti, este decis să stingă conflictul iscat din cauza reţelei de apă potabilă. Ba mai mult, spune că va veni cu un proiect de hotărâre pentru a cădea la pace cu primarul Vasile Gogălniceanu spre binele cetăţenilor care au nevoie să funcţioneze reţeaua de apă.

Proiectul de hotărâre prin care reţeaua de apă de la Turcineşti urma să fie transferată la Aparagio a fost respins, luni, de Consiliul Local pentru a şaptea oară consecutiv. Primarul Vasile Gogălniceanu îl acuză pe Dumitru Modrea de faptul că a influenţat voturile aleşilor locali şi că are interese ascunse. „Ştiu că Modrea i-a forţat pe consilierii PD-L să voteze împotrivă şi a atras de partea sa şi pe cel de la Partidul Ecologist şi pe cel de la PP-DD. Ei vor să facem un SRL în cadrul primăriei pe care să-l gestioneze Modrea”, a declarat Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti.

Modrea dezminte acuzaţiile primarului. „Nu am influenţat cu nimic voturile consilierilor. Fiecare a făcut aşa cum a considerat de cuviinţă. Nu mă interesează nici un SRL. Soţia mea are firme care nu au acest domeniu de activitate”, a menţionat Dumitru Modrea.

Nou proiect de hotărâre

Consilierul Dumitru Modrea spune că va veni cu soluţii pentru rezolvarea problemei care durează de mai mulţi ani. „În următoarea şedinţă a Consiliului Local voi veni cu un proiect de hotărâre care vizează trei aspecte: voi solicita fixarea unui preţ pe mc de apă consumat, după care voi cere ca autorizaţia de branşare să fie dată fiecărui cetăţean care s-a branşat ilegal până în prezent, pentru a se intra în legalitate, precum şi efectuarea unui contract de prestări servicii între primărie şi cetăţean. Voi propune angajarea, prin contract de colaborare, a doi oameni de la o firmă specializată. Practic, doar de două persoane cu specializare este nevoie pentru ca reţeaua de apă să funcţioneze în condiţii normale. Trebuie un instalator, care să supravegheze instalaţia, şi un electrician care să intervină pe partea electrică, în caz de nevoie” a declarat Dumitru Modrea. Acesta consideră că în felul acesta s-ar putea aduce bani la bugetul primăriei. „Reţeaua de apă este un bun al nostru pentru care am cheltuit aproape un milion de euro. Lucrurile s-ar putea limpezi dacă încercăm să o administrăm noi fără a transfera la Aparegio. Ar trebui încercat măcar şase luni, iar apoi să o dăm dacă nu suntem în stare. Primarul trebuie să încerce şi această variantă, iar apoi să mă blameze”, a mai precizat Modrea.

DECIZIE

Primarul este hotărât să nu mai pornească reţeaua de apă chiar cu riscul de a se nisipa puţul. „Nu pot să întreţin singur reţeaua de apă. Primăria nu are specialişti care să se ocupe de această reţea. Nu-i voi mai da drumul pe răspunderea mea. Acum este pericolul ca puţul să se nisipeze din cauză că a stat închis aproape o lună”, spune Vasile Gogălniceanu.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: