Momentul revanşei: Pandurii caută să elimine Dinamo din Cupă!

Pandurii lasă deoparte bătăliile din campionat şi îşi îndreaptă atenţia spre Cupa României. Maxim şi compania au de luat o revanşă cu Dinamo după eşecul cu 0 la 3 din campionat. Cele doua echipe se bat diseară pentru un loc in sferturile Cupei, iar gorjenii au parte de avantajul terenului propriu.

Pandurii Târgu Jiu – Dinamo, Stadionul „Tudor Vladimirescu”, Tg-Jiu, diseară de la ora 21.30, în direct pe Digi Sport

Pandurii: Mingote – Pleaşcă, Viera, Mamele, Cristea – Voiculeţ, Nistor, Răduţ – Grigoraş, Lemnaru, Maxim.         Antrenor: Petre Grigoraş.

Dinamo: Bălgrădean – Rus, Luchin, Grigore, Pulhac – Strătilă, Issa Ba, C. Munteanu, Curtean – Alexe, Ţucudean.       Antrenor: Dario Bonetti

Arbitri: Istvan Kovacs – Sebastian Gheorghe şi Marius Nicoară.

Bilete: 5 lei – peluze, 10 lei – Tribuna I şi II, 20 de lei – Tribuna 0.

Atacă şi Cupa !

Chiar dacă au pierdut fără drept de apel în faţa „câinilor” în campionat (0-3 pe Naţional Arena), pandurii sunt favoriţi în duelul din această seară. Casele de pariuri le dau elevilor lui Grigoraş o cotă de 2.35 la victorie în timp ce dinamoviştii sunt cotaţi la 2.85. Pandurii vor neapărat să ajungă în cupele europene la finele acestui sezon. Cel mai scurt drum e prin Cupă. Dacă bat Dinamo, gorjenii se califică în sferturi. „Se poate spune că e şi ora revanşei, dar e un meci de Cupă care se joacă într-o singură manşă. Avantajul e de partea noastră pentru că jucăm acasă, având şi suportul publicului, sper să ne calificăm mai departe. Despre meci se ştie că e o oportunitate de a accede mai uşor şi a ajunge într-o cupă europeană, obiective pe care le au toate cele 8 echipe ce se vor califica mai departe. Nu mă gândesc la pariuri. Noi acasă am jucat peste nivelul altor echipe, şi sper să o facem şi acum”, spune secundul lui Grigoraş, Marian Dinu.

Cade capul lui Bonetti ?

Dinamoviştii nu merg deloc grozav în campionat. Sunt departe de rivala de moarte Steaua iar meciul direct dintre cele două echipe se joacă chiar duminică. Pandurii vor să profite de acest aspect, în ideea că oaspeţii vor fi cu gândul la meciul cu liderul la zi. Pentru Dario Bonetti, meciul de la Tg-Jiu are caracter de ultimatum. Convinşi că şansele la titlu sunt doar teoretice, şefii i-au impus italianului să câştige Cupa. Astfel, în cazul unui eşec la Tg-Jiu, Bonetti şi-ar putea face bagajele. Deja se speculează că Bonetti va fi debarcat iar în locul său va fi insalat Cornel Ţălnar. „Şi pentru Rednic a fost decisiv meciul cu noi (n.r. Pandurii a pierdut atunci, 0-4 cu Petrolul). Obiectivul nostru nu e să schimbăm antrenorii, noi vrem să ne calificăm mai departe. Ce fac alţii nu ne interesează”, spune Dinu care nu crede în vorbele câinilor care se focusează deja pe eternul derby cu Steaua. „Sunt convins că declaraţiile sunt de faţadă şi nu pun pe primul loc derby-ul cu Steaua. Pentru ei cupa contează mai mult, probabil şi ei gândesc ca majoritatea, campionatul e aproape încheiat din punct de vedere al câştigătoarei. Steaua cu greu mai poate pierde”, mai zice Dinu.

„Cupa este un obiectiv, se poate ajunge mai uşor în cupele europene decât din campionat. Pentru noi ambele competiţii, cupa şi campionatul, sunt importante. Dacă vom reuşi să ne calificăm e bine. Luăm în calcul şi o loterie a penalty-urilor. Dar ar fi rău pentru că luni avem un nou meci.”      Marian Dinu, antrenor secund Pandurii

Vizualizări: 57

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: