Morega: Mi s-a oferit o funcţie similară cu cea de vicepreşedinte

Deputatul Dan Ilie Morega a anunţat ieri că s-a înscris în UNPR. A semnat adeziunea la UNPR în urmă cu câteva zile la Bucureşti. Şi Marius Vlaicu, preşedintele organizaţiei de la Gorj, a fost înştiinţat despre acest lucru, telefonic, de către Gabriel Oprea. Morega a spus şi motivele care l-au condus la luarea deciziei de a trece la această formaţiune politică.

Aţi ajuns la o înţelegere cu UNPR până la urmă, aţi semnat adeziunea la acest partid?

Da. Sunt în UNPR. Am ajuns la o înţelegere în urmă cu câteva zile. Nu au mai rămas decât patru parlamentari independenţi, că nu mai putem face nimic, iar UNPR-ul a ajuns aproape la 30. Eu mai am un proiect de trecut, scopul scuză mijloacele, în condiţiile în care puterea are peste 20 şi ceva de parlamentari este exclus ca să poţi să treci cu opoziţia proiectul de lege. Adeziunea am semnat-o la Bucureşti cu UNPR, nu aici la Gorj. Intrarea mea în UNPR a fost motivată de faptul că în ultima perioadă şi-a mărit numărul de parlamentari. Era la mintea cocoşului să rămân în continuare independent, în condiţiile în care eram puţini. Ceea ce mă făcea să stau încă un an în parlament şi să nu îmi asum în continuare un proiect de lege care a fost respins de două ori când a fost PSD şi PDL la guvernare.

Ce funcţie v-a oferit conducerea UNPR ?

Nicio funcţie. Nu am cerut nicio funcţie de conducere. Mi-au oferit ei deocamdată, similar cu funcţia de vicepreşedinte, la departamentul IMM-uri, şef departament de IMM, echivalentă cu vicepreşedinte, la nivel naţional. La nivel local vom discuta mai târziu, deocamdată nu.

Vă interesează, poate, şefia Organizaţiei UNPR de la Gorj?

Nu mă interesează pe mine, eu sunt sătul de şefie, toată viaţa am fost. Câţi ani am fost numai şef...aşa că nu am venit ca să iau preşedinţia UNPR Gorj. Am ales UNPR pentru că a fost partidul care a ţinut echilibrul în această perioadă de criză

Pe cine veţi lua cu dumneavoastră în echipă la UNPR?

Deocamdată, eu nici nu ştiu cine este în echipa UNPR la Gorj, nici nu m-a interesat. Şi Brăilă şi Cocină sunt oameni de seamă, şi Vlaicu pe măsura posibilităţilor lui nu este un om de aruncat şi care poate să se ocupe probleme şi alţii. Eu nu am venit la UNPR ca să-i dau afară pe cei care sunt în partid. Deocamdată am făcut echipă cu cei de la Bucureşti.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: