Morega ar putea candida anul viitor din partea PSRO

Fostul deputat Dan Ilie Morega a fost ofertat de Partidul Social Românesc pentru a se alătura echipei de la Gorj. Morega a recunoscut că a purtat o discuţie chiar şi cu Mircea Geoană, însă spune că a cerut un răgaz până în luna septembrie pentru a da un răspuns. De asemenea, acesta urmează să decidă între o candidatură la Consiliul Judeţean şi un mandat de parlamentar.

Rep.: Încă de la începutul anului aţi anunţat că veţi reintra în politică. Vă menţineţi declaraţiile?

D.I.M.: Sigur că da. Aşa cum am declarat, voi înfiinţa un nou partid la nivelul judeţului Gorj sau voi merge într-un partid nou, creat de la nivel central. Nu am luat încă o decizie finală. Cert este că, oriunde voi merge în politică, în prim plan voi avea ca întotdeauna probleme punctuale de rezolvat, probleme care au măcinat judeţului Gorj în guvernarea PSD, precum problema CEO unde a avut loc un dezastru şi un jaf fără precedent. Ca să poţi să te implici în rezolvarea acestor probleme nu e suficient să le cunoşti, dar trebuie să dispui şi de anumite pârghii şi de aceea nu exclud candidatura mea la alegerile de anul viitor. Urmează să mă decid între Consiliul Judeţean şi Parlament.

Rep.: În ultima perioadă, au apărut zvonuri potrivit cărora veţi trece la partidul lui Mircea Geoană. Aţi purtat discuţii în acest sens?

D.I.M.: Trebuie să recunosc că am fost condus în această direcţie de cei din conducerea centrală a partidului. Nu pot să ascund faptul că mai înainte de asta  deputatul Scarlat Iriza, secretarul general al PSRO, deputatul Chiriţă şi alţi parlamentari care deja sunt în acest partid m-au contactat şi mi-au făcut o ofertă. În discuţia purtată cu domnul Mircea Geoană, cu parlamentarii PSRO şi cu preşedintele interimar al partidului de la Gorj, am convenit ca un răspuns final să-l dau în luna septembrie.

Rep.: Veţi lua cu dumneavoastră şi politicieni deja cunoscuţi în Gorj?

D.I.M.: Fiind un om cunoscut, care de-a lungul vieţii şi funcţiilor pe care le-am avut am acţionat în interesul gorjenilor, nu numai că voi avea susţinători, care deja şi-au manifestat intenţia pe site-ul de socializare, dar o mare parte dintre ei vor veni să activeze în structurile locale, orăşeneşti, municipale şi judeţene, având o cauză comună scoaterea judeţului din ghearele PSD. Pot să vă asigur, încă de pe acum, că în partidul lui Mircea Geoană vor veni foarte mulţi parlamentari, inclusiv din Gorj, neexcluzând unii primari, consilieri locali şi consilieri judeţeni, oameni de calitate marginalizaţi de unele partide din cauza intereselor meschine, personale şi de grup, ale celor care le-au condus şi le conduc.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: