Morega are lipici la Răuţ şi la Creţan

Protocolul contra-naturii încheiat de Federaţia Naţionala a Muncii cu UNPR Gorj este în pericol, în condiţiile în care în ultima perioadă circulă tot mai multe zvonuri privind plecarea din UNPR a liderului Dan Ilie Morega. Preşedintele federaţiei, Constantin Cretan, a declarat că protocolul nu va mai fi valabil dacă Morega va părăsi progresistii. Dacă Morega va pleca, atunci el va fi urmat şi de umbra sa, secretarul organizaţiei, Ion Răuţ, sătul pânăîn gât de progresişti.

Liderul Federaţiei Naţionale a Muncii (FNM) Constantin Creţan a declarat că protocolul încheiat de sindicatele pe care le reprezintă, cu UNPR, nu a însemnat o înregimentare politică a sindicaliştilor. În situaţia în care Morega va pleca din UNPR va dispărea şi protocolul pe care abia s-a uscat cerneala. ”Am încheiat un protocol cu UNPR care se spune că ne înregimentează politic. Nu! Am încheiat un protocol cu UNPR în varianta în care s-a dus la Bucureşti un material pentru dezvoltarea locurilor de muncă în perimetrele miniere şi acordarea unor facilităţi pentru IMM-uri. Iar domnul Morega a dus un material la Parlament şi la Ministerul Industriilor”, a explicat Creţan motivele încheierii protocolului. Totodată, liderul de sindicat a ţinut să precizeze că Dan Ilie Morega i-a ajutat familia pe perioada cât acesta a fost încarcerat. ”Am un respect pentru Morega pentru că m-a ajutat în perioada grea şi pe mine şi familia. Nu e niciun secret. Nu e uşor să stai închis şi să ai patru copii”, a conchis Creţan.

Răuţ, umbra lui Morega

Umbra lui Morega, în ultima perioada este secretarul UNPR, Ion Răuţ. Acesta a declarat că deocamdată nu ştie nimic despre o eventuală plecare a lui Dan Ilie Morega de la cârma organizaţiei judeţene a UNPR, însă, dacă acesta va pleca, îl va urma negreşit. ”Eu am afirmat foarte limpede, că în ipoteza în care domnul Morega va pleca de la UNPR şi eu voi pleca. Acum, n-am la ora asta, niciun fel de informaţie că dl. Morega ar pleca de la UNPR, dar dacă vreţi să vă spun cu cea mai mare sinceritate, eu unul mi-aş dori să plec de la UNPR, însă n-o să plec dacă nu pleacă domnul Morega. În sinea mea, dacă se va întâmpla acest eveniment, pentru mine va fi o uşurare”, a explicat Răuţ. Printre motivele pentru care Răuţ vrea să părăsească barca progresiştilor se numără şi faptul că îi este greu să fie coleg cu Mădălin Giurcău, comisarul şef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Gorj. ”E drept, echipa actuala de la UNPR îmi place, dar există şi puncte negre. Şi vedeţi spre exemplu, situaţia de la OPC, unde eu am spus nu putem să ne asumăm asemenea situaţii. Mie mi-este greu să fiu coleg cu dl. Giurcău”, a precizat Răuţ.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: