Morega: Baronul Călinoiu, rezolvat de baronul Dragnea

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice Gorj, consideră că demiterea Niculinei Mocioi de la conducerea PP-DD Gorj reprezintă un abuz al lui Dan Diaconescu. Decizia privind dizolvarea Biroului Politic Judeţean al PP-DD Gorj a venit de la nivel central, la câteva ore după ce Mocioi a schimbat, vineri, majoritatea în Consiliul Judeţean. Morega crede că sforile au fost trase de către Ion Călinoiu, care se aştepta ca situaţia să fi fost rezolvată de către vicepremierul Liviu Dragnea încă de joi. Coincidenţă sau nu, Ion Călinoiu a fost plecat vineri la Bucureşti, aşa cum a confirmat chiar el „pentru probleme importante”.

Rep.: Cum comentaţi demiterea Niculinei Mocioi de la conducerea PP-DD Gorj?

D.I.M.: Demiterea Niculinei Mocioi, prin dizolvarea Biroului Politic Judeţean al PP-DD Gorj, este un abuz al şantajistului Dan Diaconescu. Niculina Mocioi a muncit pentru acest partid, a pus suflet, iar acest lucru s-a văzut în rezultatele extraordinare pe care le-a obţinut la alegeri. S-a văzut foarte clar, că PP-DD Gorj este la mâna şantajistului Dan Diaconescu şi că în teritoriu nu se face decât ceea ce dictează el.

Rep.: Ce credeţi că ar trebui să facă acum Niculina Mocioi?

D.I.M.: Dacă are demnitate Niculina Mocioi ar trebui să plece din partid. În momentul de faţă, ea este un om lovit în demnitate aşa cum am fost şi eu în anul 2010, când mi-am dat demisia din grupul parlamentar PNL şi am rămas independent. Eu, unul, aş îndruma-o să se orienteze spre partidele de dreapta, spre PDL, în nici un caz spre PMP sau Forţa Civică.

Rep.: Se vehiculează că în spatele acestei demiteri s-ar afla Ion Călinoiu care a pierdut majoritatea în Consiliul Judeţean. Ce părere aveţi?

D.I.M.: Acest lucru este foarte clar. Baronul Călinoiu a aşteptat de la baronul Dragnea rezolvarea situaţiei încă de joi. Altfel, ar fi scos ceva bani din teşcherea pentru a plăti doi consilieri. N-ar fi fost pentru prima dată când plăteşte un consilier pentru ca treburile să-i iasă aşa cum vrea el.

Rep.: Credeţi că acum, după ce Mocioi a fost demisă, consilierii PP-DD vor vota cu PSD?

D.I.M.: Categoric. Consilierii PP-DD vor trece de partea PSD, nu vor mai rămâne alături de PNL şi PDL. La nivel central există un protocol între PSD şi PP-DD, iar şantajistul Dan Diaconescu va avea grijă ca şi în teritoriu acesta să fie respectat în tocmai. Ca atare, Ciprian Florescu va fi repus în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Marian Pungan va rămâne vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, dar în locul Mădălinei Ciolocoi, care îşi va pierde funcţia odată cu noua alianţă dintre PSD şi PP-DD. Mi-aş fi dorit ca opoziţia să aibă majoritate în Consiliul Judeţean pentru că se realiza un echilibru în activitate. În orice caz hotărârile aprobate de opoziţie vineri sunt nule, opoziţia va pierde la legalitate pentru că nu erau probleme urgente care să ceară convocarea unei şedinţe extraordinare.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: