Morega: Ciurel a apelat la credite pentru salarii

Fostul deputat Dan Ilie Morega a declarat ieri, într-o conferinţă de  presă, că a aflat, pe surse, că directorul general Laurenţiu Ciurel s-a împrumutat la bancă pentru a plăti salariile. Morega l-a mustrat serios pe Ciurel şi i-a atras transmis că ar trebui să lase luptele „intestinale şi politice“ şi să se apuce de treabă.

Dan Ilie Morega spune că situaţia financiară a companiei energetice se clatină. „Am o informaţie care mi-a venit pe surse la Institutul de Analiză şi Investigaţii Publice, că s-ar fi apelat la credite pentru salarii. Vreau să cred că nu s-a apelat la credite, dar Ciurele, dacă aţi apelat la credite este un lucru negativ, ceea ce înseamnă că compania a luat-o la vale. Încet şi sigur. A lua credit de la bancă pentru salarii este o crimă din punctul meu de vedere. E clar că situaţia financiară se clatină şi nu se clatină uşor“, a declarat Morega.

Directorii lui Ciurel, adevărate catastrofe

Acesta are şi alte nemulţumiri faţă de activitatea lui Laurenţiu Ciurel în fruntea CE Oltenia. „Nu pot să fiu de acord cu managerul general că se vor închide sursele de energie pe cărbune la nivel european. Este o minciună sfruntată. Exclus! Cred că ar fi mai bine să intre să mai profund în problemele de organizare şi management şi să nu mai lase acari păuni care l-au influenţat în multe decizii negative pe care le-a luat în ceea ce priveşte organizarea mineritului în principal. Doresc să-i atrag atenţia serios că nu mişcă nimic în evaluarea unor conduceri unde unii nou numiţi s-au dovedit adevărate catastrofe, iar cei buni sunt pe margine. Eu îi spun, domnule Ciurel, lasă luptele intestinale şi politice pentru că nu fac bine Gorjului. Compania e compania naţională, nu privată. O companie fără de care Gorjul moare. Aici ne trebuie buni manageri, nu politruci“, a spus Morega.

Morega a adăugat că Ciurel este un specialist, iar vinovaţii pentru situaţia CEO sunt la Bucureşti. „Ei nu fac ca să se mişte rotoarele de la exploatarea cărbunelui şi să meargă grupurile energetice“.

OPINIE

Morega a comentat şi concursul de recrutare a celor patru directori din CEO, de către firma Kienbaum. „Asta e o frecţie la un picior de lemn, că tot cei care doresc ei vor fi în Directorat, dar este de-a furatul căciulii şi de a da 50-100 de mii de euro către firma Kienbaum“.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: