Morega, convins că Blaga va reface fosta Alianţă D.A.

Deputatul Dan Ilie Morega este sigur că din primăvara anului viitor va renaşte fosta Alianţă D.A., singura condiţie fiind aceea ca Vasile Blaga să îi ia locul lui Emil Boc în fruntea PDL. Dan Morega a fost preşedinte al PNL Gorj până la începutul verii trecute, iar ieri a avut numai cuvinte de laudă despre fostul ministru de interne.

Vasile Blaga a fost lăudat la scenă deschisă, Morega făcând aprecierile respective înainte cu câteva ore ca liderul portocaliu să ajungă la Târgu Jiu. Deputatul independent a menţionat că face aceste aprecieri în contextul în care, de la nivel central, reprezentanţi ai PDL „au manifestat deschidere totală în rezolvarea unor probleme pentru Gorj, nimic personal”. El a criticat, în schimb, filiala judeţeană a PDL, aşa cum a mai făcut-o şi altă dată, în perioada în care era lider al liberalilor gorjeni. „Restul problemelor, punctuale, care depindeau de organizaţia din Gorj s-au rezolvat zero. Nu se mai poate juca alba neagra. Dacă vor parteneriat, să fie parteneriat. Ştiţi foarte bine că eu sunt loial şi corect şi dacă eşti loial şi corect cu mine mergi pe toate drumurile şi urcuşurile”, a precizat Morega, fără a preciza ce înţelege prin „parteneriat cu mine”.

Deputatul independent a declarat, în acest context, că, după Congresul PDL din primăvară, fosta Alianţă DA se va reface „cu sau fără Crin Antonescu”. „Optica liberalilor se va schimba prin alegerea lui Vasile Blaga la şefia partidului, care e un bun liant şi cu relaţii foarte bune la liberali. Eu voi fi un promotor aprig al formării unei alianţe de dreapta şi sper ca acest lucru să se realizeze până în mai. Ştiu că şi la liberali există un grup puternic, format din mai multe organizaţii, care doresc un asemenea lucru”, a mai spus Morega. Deputatul i-a criticat, în schimb, pe parlamentarii PDL de Gorj, doi deputaţi şi un senator, aflaţi acum în conducerea interimară a filialei, despre care a spus că „nu suflă un cuvânt împotriva PSD”.

Morega e convins şi că Blaga vine azi la Gorj pentru a relansa filiala pe scena politică locală, organizaţia „dispărând din peisaj” în ultima vreme, luările de poziţie ale reprezentanţilor săi fiind ca şi inexistente, în ciuda faptului că se află la putere. Marea dorinţă a deputatului rămâne însă refacerea fostei Alianţe DA.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: