Daviţoiu (PMP): Două necunoscute, venite în campanie electorală

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Gorj, Nicolae Daviţoiu, a spus că manifestările dedicate împlinirii a 40 de ani de funcţionare a termocentralei din Turceni au fost politizate. Nu doar că prezidiul era dominat de lideri ALDE, dar au fost invitate şi două europarlamentare care nu au nicio legătură cu sistemul energetic. Daviţoiu a spus într-un interviu pentru Radio Infinit că s-a dorit promovarea lor în rândul minerilor şi energeticienilor, pentru că acolo nu le cunoaşte nimeni pe Maria Grapini şi Norica Nicolai.

Reporter: De ce spuneţi că manifestările de la Turceni au fost politizate?

Nicolae Daviţoiu: Au fost politizate total. Vin două necunoscute, nu au nicio legătură cu Complexul Energetic Oltenia, Grapini şi Norica Nicolai. Dacă o să le întrebăm, o să vedeţi că nici nu ştiu cu ce se ocupă CEO. Sunt în campanie electorală, pentru că la anul sunt alegeri europarlamentare. Au mai venit vreodată la CEO, decât acum?

Rep.: De ce spuneţi că sunt necunoscute? Lumea a auzit de Norica Nicolai, de Maria Grapini.

N.D.: Da, Grapini e foarte cunoscută prin gafele pe care le face. Acum, e o chestie normală şi la actualul guvern. Să vă uitaţi ce declaraţie a făcut ea acum vreo doi ani la adresa complexurilor energetice, să fie închise, că poluează. Acum, că e campanie electorală, are tupeul să vină, că în mai 2019 sunt alegeri europarlamentare.

Rep.: Credeţi că acesta este scopul principal, să ia voturi?

N.D.: Dacă era altul, veneau şi până acum. Nu vi se pare corect?

Rep.: Liderii de sindicat îşi puneau speranţa în prezenţa europarlamentarilor...

N.D.: Liderii de sindicat s-au obişnuit deja cu asta. Ei trebuie să laude, să facă ceva, pentru că întâlniri au mai fost şi la Motru, cu parlamentari, cu secretari de stat. Rezultatul? Zero. Şi acum rezultatul va fi tot zero.

Rep.: Aşa credeţi? Este problema aceasta a certificatelor de carbon, care ar trebui rezolvată.

N.D.: Problema poate fi rezolvată ca şi în Polonia, în Germania, prin nişte scheme de ajutor. Să fim serioşi, nu poate să rezolve Grapini, care se ocupă cu confecţiile, ceva ce nu ţine de domeniul ei. Sunt poveşti ce spun ei.

Rep.: Nu credeţi că măcar Norica Nicolai, care este preşedinte interimar la ALDE Gorj, va face ceva paşi să ajute CEO?

N.D.: Nu cred.

Rep.: A venit ministrul Anton Anton pentru prima dată în Gorj.

N.D.: A mai fost şi fostul ministru Petcu. Anton, aţi văzut cum se exprimă? Îl întreba lumea ce strategia are, iar el spunea că e ca în programul de guvernare. Eu nu l-am văzut legând câteva fraze.

Vizualizări: 550

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: