Morega ia apărarea juriştilor şi economiştilor din CE Oltenia

Dan Ilie Morega este convins că sindicalistul Ion Ruşeţ face jocurile conducerii Complexului Energetic Oltenia. Ba mai mult, crede că Ruşeţ împreună cu Răuţ şi Ciurel au scindat salariaţii din minerit şi energie în mai multe sindicate pentru a nu mai avea cine se opune negocierii contractelor colective de muncă.

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, îl desconsideră pe Ion Ruşeţ, pe motivul că face jocurile conducerii Complexului Energetic Oltenia. „Nu mă aşteptam, deşi îl cunosc foarte bine pe Ion Ruşeţ, să devină un fel de trepăduş al lui Ciurel şi al lui Răuţ. Ba mai mult, să facă jocurile acestora. El nu trebuia să accepte trecerea unor salariaţi de pe post de jurist, de pe post de economist sau de pe post de inginer pe post de muncitor. Asta e numai o batjocură pentru a disponibiliza, ceea ce nu s-a mai întâmplat în ţara românească. Ei sunt instrumentul prin care cei din conducerea companiei nu au făcut altceva decât să-şi facă propriile lor capricii sadice cu salariaţii”, a declarat Morega.

Acesta apreciază ca fiind corectă decizia de respingere a sindicatului SMEO de către Tribunalului Gorj. „Decizia de respingere a Tribunalului este una corectă. Acum se văd domnii Răuţ, Ruşeţ şi Ciurel în situaţia de a căuta unde să se afilieze pentru că ei nu au nici o federaţie. Credeau că peste noapte ei conduc şi împărăţesc totul. Numai că justiţia nu este totdeauna oarbă”, spune Morega. După părerea sa, conducerea CEO şi-a atins scopul de a destabiliza sindicatele miniere. „Scopul a fost destabilizarea sindicatelor miniere din Gorj de la Complexul Energetic Oltenia, rol diabolic pe care l-a înfăptuit Ciurel împreună cu Răuţ. Un număr foarte mare de salariaţi au fost scindaţi în 3-4-5 sindicate în aşa fel încât să nu mai existe o forţă puternică din minerit şi energie care să negocieze contracte colective de muncă şi de multe ori să oprească această nebunie, acest tăvălug al distrugerii”, a menţionat Morega.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: